Yasin Şen kimdir, kaç yaşında ve nereli?

TAKİP ET

Gazetelerde ve Haber sitelerinde yazdığı köşe yazıları ile gündeme gelen başarılı Yazar, Öğretmen, Dr. Yasin Şen, gündemdeki yerini aldı. Yasin Şen kimdir? sorusu takipçileri tarafından kendisi hakkında arama motorlarında pek çok sorgulama gerçekleştirilip bilgiler edinilmek isteniyor. Yasin Şen kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Aldığı eğitimler ve kariyeri haberimizde yer alıyor.

Yazar, öğretmen, Dr. Yasin Şen, Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde 1989 yılında dünyaya geldi İlköğretimi 2003 yılında Çatalpınar Merkez İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 2007 yılında Liseyi Fatsa Anadolu Lisesi’nde tahsil etti.

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi bölümünden 2012 yılında mezun oldu ve 2013 yılında öğretmenliğe başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yaptı.

Yasin Şen, hâlen bu görevine devam etmektedir.



Gazi Üniversitesi’nde, Eski Türk Edebiyatı bilim dalında başladığı yüksek lisans eğitimini İbnülemin Mahmud Kemal İnal’ın Divan Neşirleri üzerine hazırladığı teziyle 2016 yılında bitirdi. Yine 2016 yılında aynı bölümde doktora öğrenimine başlayan Şen, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eski Türk Edebiyatı bilim dalında 17. Yüzyıl Divan şairlerinden Dîvâne Rüşdî Efendi’nin Dîvânı (İnceleme-Tenkitli Metin-Sözlük) üzerine hazırladığı teziyle doktorasını tamamladı ve 8 Temmuz 2021 tarihi itibariyle tezini savundu.



Bazı bilimsel toplantılarda sunulan bildirilerinin yanı sıra Üslup, Ayraç, Siyah Sanat, Gönül, Edebiyat Ortamı, Tasavvuf Gazetesi, Edebiyat Vakti (e-dergi), Türk Yurdu, Turkish Studies, Littera Turca, Osmanlı Mirası Araştırmaları Dergisi, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi, Erdem, Gazi Türkiyat, Bilig, Dil ve Edebiyat Dergisi, Kültür Çağlayanı Dergisi, GERKAV-Gerede Dergisi, Türk Dili Dergisi, Kültür Evreni Dergisi, Şahitler, Yansımalar, Yeni Ses Dergisi, Feyz, Gerede Dergisi, Rubai Dergisi, Hece Taşları ve Açık Kara gibi bilimsel ve popüler dergilerde deneme, hikâye, söyleşi, şiir, makale, derleme türlerinde yazıları yayınlanmıştır.

Ayrıca Bolu’nun ve Afyonkarahisar’ın bazı mahalli haber sitelerinde ve Kırmızılılar sitesinde düzenli köşe yazıları yayınlanmaktadır.



Osmanlı kültür ve edebiyatına yönelik çalışmalarına devam eden yazarın çalışma alanlarını Divan Edebiyatı, Halk Edebiyatı ve Osmanlı tasavvuf düşüncesi oluşturmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kitap hâlinde yayınlanan çalışmaları şunlardır:

1. Sohbet Medeniyeti -Türk Sohbet Kültürü Üzerine Bir Araştırma- (Erdem Yayınları, İstanbul 2016);

2. Nehcî Seyyid Mustafa Halvetî, Cihângîr’de Bir Aşk ve İrfân Ocağı Hasan Burhâneddin Cihângîrî ve Menâkıbnâmesi (Haz.: M. Tatcı’yla birlikte, H Yayınları, İstanbul 2016);

3. İbrâhîm Has Halvetî, Erenler Kitabı -Tezkiretü’l-Hâs- (Haz.: M. Tatcı ve M. Yıldız’la birlikte, H Yayınları, İstanbul 2017; 2. Baskı, İstanbul 2020);

4. Al Elma Kızıl Elma -Afyonkarahisar/İhsaniye’den Halk Edebiyatı ve Halk Kültürü Derlemeleri (Haz.: E. Yüksel’le birlikte, H Yayınları İstanbul 2018);

5. Seyyah Olayım Bir Zaman -Türk Seyahat Kültürünün İzinde- (H Yayınları, İstanbul 2019);

6. Akan Sular Ömrün Olsun -Gerede’den Halk Kültürü Derlemeleri- (Ankara 2019);

7. Serhat Düşünceleri -İnsanın Vatanın, Toprağın Ufkuna Dâir Denemeler ve Gezi Notları-, Son Çağ Yayınları, Ankara 2019;

8. Ney’in Sesi -Şiirler-, (Ankara, 2020);

9. Karşı Yatan Kara Dağ -Abazdağı ve İnsana Dâir Denemeler- (Son Çağ Yayınları, Ankara 2020);

10. Kızılelma’ya Dek Gideriz -Şair ve Kızılelma- (Kurgan-Edebiyat Yayınları, Ankara 2021);

11. Dörtdivan Kültür Atlası, Tunçay Yayınları, Ankara 2021;

12. Yesi’den Anadolu’ya -Şiirler-, Sonçağ Yayınları, Ankara 2021;

13. Kafile -Şiirler-, Sonçağ Yayınları, Ankara 2021;

14. Bolu’da Bir Eren Ümmî Kemâl, Sonçağ Yayınları, Ankara 2021;

15. Hüzünler Divanı -Şiirler-, Sonçağ Yayınları, Ankara 2021.

yasin şen