Yaşasın 23 Nisan Geldi - Yalçın Sevim

TAKİP ET

Afyon Kent Haber sitemiz Köşe Yazarı Yalçın Sevim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Yaşasın 23 Nisan Geldi isimli yazısını paylaştı

"Neşeyle ve sevinçlerle çocuklarımızla kutladığımız Çocuk Bayramımız geldi. Evlere gönüllere mutluluk verdi. Çocukların dünyası neşelendi.

Ellerde bayraklar sallandı.
Evlerde şiirler söylendi.
Yaşasın şimdi 23 Nisan geldi."

101. yılını kutladığımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920 yılında, Türk milletini temsil eden Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Türk halkının egemenliğini ilân ettiği bir tarih sahnesidir.

Mustafa Kemal Atatürk ise, 23 Nisan 1924 yılında 23 Nisan gününün ülkemizde bir bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve 5 yıl sonrasında ise yani 23 Nisan 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk kez 1929 yılında "Çocuk Bayramı" olarak ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır. 

Ne de güzel olmuş. İyi ki Çocuklarımız var, İyi ki saygı duyduğumuz Atatürk'ümüz var!

Bizlerde her yıl bu coşkunluğu gerek evlerimizden bayrak sallayarak, bayrak asarak, İstiklal marşımızı okuyarak, gerekse her yerde geleceğin ümit vadeden çocuklarımızla, her daim mutlu bir şekilde kutlayacağız.

Tüm çocuklarımızın gözlerinden öperim. Ayrıca Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e de şükranlarımı sunarım. Kalbimizdesin Büyük ATA'm.Nice 101 yıllara...

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Hepimize Kutlu Olsun!"

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yalçın Sevim / Sevimli Şair