Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olan Afyon'da çalışmalar son sürat

TAKİP ET

Gastronomi bölümünde 2019 UNESCO 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Afyonkarahisar'da çalışmalar devam ediyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Valimiz Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile eş güdümlü restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere olan Gastronomi Evi’ni (Benlioğlu Konağı) ziyaret etti. Ziyarette Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Gastronomi Evi’nde tefrişat çalışmalarının bütün süratiyle devam ettiğini ifade ederek konağı kısa vakit içersinde hizmete alacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Burası ilimiz yemek kültürünü yansıtacak hijyeni ve hijyenikliği sağlayacak bir mihenk taşı, mühim bir odak noktası olacak. Konağımızı bu sene içersinde etkinliğe almayı planlıyoruz. Afyon mutfağının en güzel lezzetlerini ülkemizin dört bir yanından ilimize gelenlere ikram edeceğiz.” dedi.

Vali ve Milletvekilleri ise marka kent unvanını alan Afyonkarahisar’da gastronomi bölümünde yaptığı faaliyetlerden kaynaklı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i tebrik etti.