Yangın Bölgesine Su Taşıyan Tanker Uçuruma Yuvarlandı: 3 Can Kaybı

TAKİP ET

Bursa'da orman yangınına müdahaleye giden su tankeri şarampole devrildi. 3 kişi yaşamını yitirdi. Valilik kazayla ilgili açıklama yaptı.

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan bölgesinde, orman yangınına su taşıyan bir tanker uçuruma devrildi. Kazada 3 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. Trajik olayla ilgili ilk açıklama Bursa Valiliği’nden geldi.

Orman yangınlarına müdahale için yoğun mesai harcayan ekiplerden biri, Ağlaşan mevkiinde su temin eden bir tankerle görev başındaydı. Edinilen bilgiye göre, araç henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolünü kaybederek şarampole yuvarlandı. Tanker metrelerce yuvarlandıktan sonra durabildi.

Kazada araçta bulunan üç kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, maalesef tüm müdahalelere rağmen kimsenin kurtarılamadığını belirledi.

Valilikten Açıklama Geldi

Bursa Valiliği, kazayla ilgili resmi X (eski Twitter) hesabı üzerinden yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

“Kestel ilçesi Ağlaşan mevkiinde, orman yangınına su taşıyan bir tankerin devrilmesi sonucu 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

Kazanın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Olayın oluş şekliyle ilgili adli ve teknik inceleme başlatıldı.

Yangınla Mücadele Devam Ediyor

Kazanın yaşandığı bölge, günlerdir süren orman yangınlarının etkili olduğu noktalardan biri olarak biliniyor. Sıcak hava, rüzgâr ve zorlu arazi koşulları yangın söndürme çalışmalarını daha da güçleştirirken, tanker kazası yangına müdahale eden ekiplerde derin üzüntü yarattı.

Afyon Kent Haber / Mustafa Şengül