Yalçın Sevim - Annem Benim

TAKİP ET

Sen benim için dünyada eşi ve benzeri bulunmayanımsın

Annem benim

Sen benim için dünyada eşi ve benzeri bulunmayanımsın. Ben senin için ne kadar dil döksem, lügatta bulunan sözcükleri dahi kullansam, sözcüklerim seni anlatmaya ve seni sevmeye yetmeyecektir. Yetmez de...

Sana bunun için ne yaptım ki ne yapabilirim ki... Bir şey yapamam çünkü senin hakkını hiç ödeyemem. Hani güzel bir söz vardır ya: "Cennet Annelerin Ayakları Altındadır." diye ne kadar da önemli ve değerli bir sözdür bu tabiî ki de kıymet bilenler için. Allah'ım da sana en güzel cennet bahçelerinde bir bahçe sunsun inşallah. 
Beni ne çilelerle dünyaya getirip, yetiştirip büyüttün. Hep güzel, doğru ve güvenilir bir yol gösterdin. Yalandan, riyakarlıkdan uzak olmayı, sevmeyi, saymayı, çalışkan olmayı, insanlara yardımcı olmayı, yalan söylememeyi, en önemlisi okutup adam ol demeyi, bir altın bileziğin olsun demeyi öğrettin annem benim. Sen benim için biricik kıymetlimsin, benim için her şeyden değerlisin. Ben senin adına daha nice sözler kursam hiçbiri senin temiz kalbinin yerini tutmaz annem benim. Sen her daim iyiliğin, yardımseverliğin ile insanları hep kendin gibi bilip onları evinde, yanında, içinde taşıdın. Hep sevgi besledin. Hiç kin beslemedin ve hâlâ da öylesin. Gelenlere evinin sevimli kapılarını açık bıraktın. Gönülhanemiz sevginle, saygınla dolup taştı. Herkes tarafından sevilen bir insan oldun mahallede, akrabalar arasında. Herkes "Meryem Abla" diye koşar gelirdi yanına. İhtiyacı olana yardımcı olurdun, kalbi kırılanların kalbini sözlerinle onarır onları hep desteklerdin annem. Sen güzel mahallemizin sevilen ablası güzel komşusuydun Meryem Abla.

Sen benim en yufka yürekli kadınım, sen benim için dağları okyanusları aşıp çocuk sevgisini hep taşıyan ve taşıtan oldun. Benim güzel mi güzel sevimli mi sevimli bir tanecik Anneciğim. Sana olan sevgim, saygım bugüne has değil bende sana olan her sevda bir ömür boyu sürecek annem. Allah'ım uzun ömür versin ve başımızdan eksik etmesin inşallah.

Başta şehit aileleri ve anneleri olmak üzere senin, tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü Kutlu Olsun!

Yalçın Sevim / Sevimli Şair 
10.05.2020