Yağmur Tayhan'ın katil zanlısı yakalandı

TAKİP ET

Aydın, Didim'de 2 gündür kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki genç kızın cansız vücudu bu sabah bulunmuştu. 16 yaşındaki Yağmur Tayhan'ın katil zanlısı da yakalandı.

Aydın'ın Didim ilçesinde 2 gündür kayıp kızın cansız vücudunun bulunması sonrasında polis aracılığıyla yapılan operasyonla 4 saat gibi kısa bir vakitde Yağmur Tayhan'ın katil zanlısı da bir parkta yatarken yakalandı. Katil zanlısı suçunu itiraf etti.

Alınan verilere göre, Didim Güvenliki, Yağmur'un ölümüyle alakalı geniş çaplı tahkîkat başlatırken, bölgedeki emniyet kamerası kayıtlarını da tek tek araştırmaya aldı. Görüntülere takılan mahalle sakinlerinin ifadelerine başvuran ekipler, Yağmur’un babasının lokmacı dükkanın bitişiğindeki 3 katlı apartmanda oturanların ifadesine başvurmak amacıyla gittiği sırada binanın girişinde kan izleri olduğunu fark etti. Yapılan incelemenin sonrasında binanın son katındaki daireye savcılık kararıyla giren polis ekibi, banyodaki çamaşır makinesi içersinde kanlı çarşaf buldu.

Aydın İl Güvenlik Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliğince olayla alakalı özel ekip görevlendirilirken, polis ekipleri daha sonra ev sahibi Nizam Cansızlar’ı (53) aramaya başladı. Telefonunu kapattığı amacıyla ulaşılamayan Cansızlar’ın kısa bir vakit telefonunu açması üstüne polis ekipleri, Yeni Mahalle'deki bir parkta olduğunu belirleme etti. Operasyonla gözaltına alınan cinayet zanlısı, İlçe Güvenlik Müdürlüğüne getirildi.

Yağmur’u dün gece bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf eden Cansızlar’ın ifadesinde hadiyi yakın arkadaşlarına anlattığını söylediği öğrenildi. Darp ederek öldürdüğü genç kızın cansız vücuduni evindeki bir çarşafa sararak gece geç saatlerde evin yanındaki boş arsaya bıraktığını ve çarşafı da eve getirerek çamaşır makinasına koyduğunu söylediği öğrenildi.

Alman vatandaşı bir kadınla gayri resmi bir aradaliği olan zanlı Cansızlar’ın emniyetteki ifadesine devam edildiği öğrenildi.

Hatırlanacağı gibi Didim’de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan, 25 Temmuz Piyasa günü eşi Ayşe Tayhan ve 2 kızıyla bir arada yakınlarının Cumhuriyet Mahallesi'ndeki düğününe gimtiş, eve dönüş yolunda 16 yaşındaki Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip ailesinden ayrılmıştı. Uzun vakit eve dönmemesi ve telefonlarına da yanıt vermemesi üstüne Tayhan'ı merak eden ailesi, gidebileceği yerlere bakmalarına karşın kızlarına ulaşamamıştı. Polis, Tayhan'ın cansız vücuduni, babasının lokmacı dükkanına 70 metre mesafedeki arazide bulmuştu.