WhatsApp dolandırıcıları iş başında: Görev yap- Para kazan dolandırıcılığı!

TAKİP ET

WhatsApp Korsanları Alarmı: +1'li Mesajlara Dikkat, Banka Hesabınızı Sıfırlıyorlar!

 

WhatsApp Kullanıcılarına Dikkat: Dolandırıcılar Banka Hesaplarınızı Hedefliyor!

Sosyal medya ve iletişim platformlarının yaygınlaşmasıyla beraber dolandırıcılık vakaları da artış gösterdi. Bu durumdan en çok etkilenen platformlardan biri doğası gereği dünya çapında sıklıkla kullanılan WhatsApp oldu. Son dönemlerde pek çok kullanıcının "+1" ile başlayan numaralardan şüpheli mesajlar aldığı belirtildi.

WhatsApp'ı tercih eden dolandırıcıların metotları ise oldukça dikkat çekici. Yurt dışı kaynaklı belirlenen numaralar üzerinden kullanıcıların karşısına çıkan dolandırıcılar, çeşitli iş teklifleriyle dikkatleri çekmeyi başarıyor. Ödül, iş ve yarı zamanlı iş teklifleri gibi farklı şekillerde gelen mesajlar, başta rahatsızlık oluştursa da, dolandırıcıların amacı kullanıcılardan cevap alabilmek.

Uygulamanın kullanıcıları, yaşadıkları sorunları sosyal medya üzerinden paylaştı. Son dönemlerde artan WhatsApp mesajlarından rahatsız olduklarını ifade eden kullanıcılar, farklı ülkelerden gelen iş teklifi amacıyla atılan mesajlar karşısında ne yapacaklarını araştırmaya başladılar.

Hesapları Boşaltma Tehlikesi!

Araştırmalar, WhatsApp üzerinde yabancı numaraların oluşturduğu sorunlarda şikayetlerin son bir yılda tavan yaptığını ortaya koydu. Kullanıcıların bu numaralar karşısında yapabilecekleri tek şeyin numaraları engellemek olduğu belirtildi.

Dolandırıcılar, iş vaadi ile atılan mesajlara verilen yanıtlar sonucunda kullanıcılara basit yorum görevleri vererek 50 - 100 TL gibi tutarlarda ödeme yapacaklarını iddia ediyorlar. Ancak, yatırım yapıldığına dair banka hesabından ekran görüntüsü talep ediliyor ve burada dolandırıcıların asıl planı devreye giriyor. Kullanıcıların bilgilerine erişim sağlayabilen dolandırıcılar, banka hesaplarını boşaltma girişiminde bulunuyorlar. Bu türden bir mağduriyet yaşamamak için "+1" ile başlayan numaralardan gelen "Merhaba" mesajlarına hemen engelleme yapılması öneriliyor.

whatsapp dolandırıcıları whatsapp dolandırıcıları ekşi whatsapp dolandırıcıları engelleme