Whatsapp bu telefonların fişini çekti, kullanamayacaklar!

TAKİP ET

Milyarlarca kişilerin kullandığı WhatsApp uygulamasını kullanan iOS ve Android işlemcili bazı telefonlar için kötü haber geldi. WhatsApp destek sayfasında yaptığı güncelleme ile iOS ve Android tarafında yer alan bazı telefonlara artık destek vermeyeceğini duyurdu. Peki WhatsApp desteği kesilecek iOS ve Android telefonlar hangileri? 

WhatsApp dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Uygulama, hem iOS tarafında iPhone cihazlara hem de Android tarafında Samsung, Huawei, Oppo ve Xiaomi gibi üreticilerin sahibi olduğu milyarlarca akıllı telefona destek veriyor.

WHATSAPP TEKNİK DESTEĞİ KESİYOR 
WhatsApp iPhone ve Android destek sayfasını güncelledi. Yapılan güncelleme ile WhatsApp'ın iOS 9 ve üstü, Android 4.0.3 ve üstü cihazlara destek verdiği bilgisi yer aldı.

Buna göre, Facebook çatısı altında olan WhatsApp, iOS 9 ve altı bir sürümüne sahip iPhone'larda; Android 4.0.3 ve altı sürümüne sahip Android akıllı telefonlarda kullanılamayacak. Bu akıllı telefonlardan bazıları ise şöyle: 

WHATSAPP'IN ÇALIŞMAYACAĞI AKILLI TELEFONLAR
iPhone 4 ve daha eski iPhone'lar
Samsung Galaxy S2
HTC Desire
LG Optimus
BlackMotorola Droid Razr 

İOS GÜNCELLEMESİ YAPAN KULLANMAYA DEVAM EDİYOR
WhatsApp'ın destek vermeyeceği cihazlar, günümüzün akıllı telefonlara göre daha eski kalmaktadır. Buna rağmen, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C ve iPhone 6 gibi eski iPhone modelleri iOS 9 ve üzeri bir sürüme geçtiklerinde WhatsApp'ı sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler