Varank, ÖTV zammı açıklaması yaptı!

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli araçlarda ÖTV zammı ile alakalı olarak "İthal lüks otomobillere dönük bir ayağı vardı. Maalesef lüks otomobilleri daha makul fiyatlarla Türkiye'ye getirmeye çalışanlar oldu ona dönük bir hamle" şeklinde bildirimde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)  CEO'su Gürcan Karakaş ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır yerli otomobil standında açıklamalarda bulundu. Açıklamalar ardından Bakan Varank gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecinin, "Elektrikli araçlara gelen ÖTV zammı stratejik miydi, yerli araçları desteklemek amacıyla miydi?" sorusuna dair Varank şunları söyledi: "Oradaki hamlenin bilhassa ithal lüks otomobiller dönük bir ayağı vardı. Maalesef çok lüks otomobilleri daha makul fiyatlarla Türkiye'ye getirmeye çalışanlar oldu, ona dönük bir hamleydi. Biz tabi ki vergi uygulamalarımızı hem ülkenin ekonomik gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, hem de sektörlerin önünü açacak şekilde tasarlıyoruz. Tabi ki KDV olsun, ÖTV olsun gereksinimler hasıl olduğunda. Biliyorsunuz pandemi döneminde KDV'ye dönük çok ciddi indirimler gerçekleştirdik. Bu manada da Hazine ve Maliye Bakanlığımızda ne sektörün önünü kesmek istiyor, ne de çok çok ithal ve lüks otomobillerin Türkiye'de satılmasını istiyor. Bu dengeyi tutturacak şekilde önümüzdeki dönemde tabi ki bu uygulamalarını revize etmeyle alakalı çalışmaları var dedi