Vali Gökmen Çiçek, Sıcak hava balonu uçuşu yaptı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek hafta sonu programlarına sürat kesmeden devam ediyor. Sabahın erken saatlerde Frig Vadisi'ne giden Vali Çiçek, sıcak hava balonu uçuşu yaptı

Vali Gökmen Çiçek’e Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Vali Yardımcısı ,Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü , Bölge Müdürlüğü personeli eşlik etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Yaban Hayvanını Doğaya Yerleştirme Projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü tarafından, FrigVadisi’nin soluk alan noktası doğa harikası Emre Gölü’ne Vali Gökmen Çiçek’in de katılımı ile 40 adet sülün 30 adet kınalı keklik ve altı adet ördek bırakıldı.

Frig Vadisi Bizim Gözbebeğimiz

Emre Gölü’nün bundan sonra natural hayatın da merkezi olacağını ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “Bu bölümde turizmi canlandırmak ve Emre Gölü’nü her anlamda ilerletmek hedefiyle bugün keklik, sülün ve ördek salımı yaparak natural hayatı destekledik. Frig Vadisi bizim gözbebeğimiz. Bölgeyi her anlamda cazip duruma getirmek istiyoruz. Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi projemiz, sıcak hava balonu uçuşu, tekne turları ile Emre Gölü her geçtiğimiz gün adından daha çok söz ettiriyor. Bu da bizleri ilaveten heyecanlandırıyor. Binlerce senelik tarihin ortasında bu görkemli manzarada balon uçuşu, tekne turu gerçekleştirmek isteyen herkesi bölgeye bekliyoruz” dedi.

Doğal hayatın desteklenmesi projesi kapsamında önümüzdeki senelerde da hayvan salımları devam edecek.

Vali Gökmen Çiçek ve beraberindekiler gün doğumu yaklaşırken sıcak hava balonu uçuşu yaptı. Eşsiz coğrafyayı balondan izleyen Vali Gökmen Çiçek, sonrasında Emre Gölü’nde tekne turu yaptı.