Vali Çiçek, Gençlik ve Spor Yatırımları protokol törenine katıldı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Milletvekilleri, Belediye ve belde Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen 'Gençlik ve Spor Yatırımları' protokol töreni Gençlik ve Spor Bakanlığında, Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile yapıldı.

Gençlik ve Spor Yatırımları” protokol merasiminde konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek;” Sayın Bakanım Afyonkarahisar, Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu´nu çok seviyor. Sayın Bakanım ilimize uygulanan Gençlik ve Spor yatırımları amacıyla sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Afyonkarahisar'a yapılacak olan spor yatırımlarının gençlere liderlik edeceğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “Afyonkarahisar'ın spor turizminde de marka kent kimliğini perçinleyeceğini söyledi. Mevcut spor tesisleriyle marka kent olma yolunda süratli ismimlarla gelişen Afyonkarahisar'da projelendirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarıyla inşaa edilecek olan spor tesislerinin protokol merasim bakanlık konferans salonunda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve gençlerden meydana gelen heyetin hazır bulunduğu protokol merasiminde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Afyonkarahisar'ın spora ve gençlere yatırım çabasına kayıtsız kalmanın olası olmadığını dile getirdi.

"Afyonkarahisar, tarihiyle, termaliyle gastronomi bölümündeki özellikleriyle, zaferin ve Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklar olma özelliği ile marka bir kent olan Afyonkarahisar bunun yanı sıra spor bölümünde da markalaşma adına meydana koydukları çabalar ve hazırladıkları projeler, kentin spor turizminde de marka kent olma adına attığı mühim ismim bulunduğunu bildiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “Haziran ayında Afyonkarahisar'da geçirdiğim 2 güzel günün sonucunda spora yatırım taleplerini karşılıksız bırakmamız olası değildi. Gençlerimiz amacıyla spor amacıyla hazırlanan projeleri yaşama geçirme kararı aldık. Bu yatırımlarla eş güdümlü Afyonkarahisar gençliğin ve geleceğin öncüsü olacaktır.

Afyonkarahisar sporun marka kenti olacak, Afyonkarahisar'a yapılacak olan spor yatırımlarının gençlere liderlik edeceğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Afyonkarahisar'ın spor turizminde de marka kent kimliğini perçinleyeceğini, sahip olunan spor tesisleriyle marka kent olma yolunda süratli ismimlarla gelişmeye devam edecektir. Gençlerimiz amacıyla spor amacıyla hazırlanan projeleri yaşama geçirme kararı aldık. Bu yatırımlarla eş güdümlü Afyonkarahisar gençliğin ve geleceğin öncüsü olacak" dedi. 

"Afyonkarahisar'ın 18 eyaletinde gençlik merkezleri kuracağız "Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "19 sene evvelce Afyon'da 25 olan spor tesisi bugün ise 89. Yapacağımız yeni sözleşmeler ile bu sayıyı çok daha yukarılara taşıyacağız. Afyon öğrenci kenti. Ülkemizin her yerinde bulunduğu gibi Afyon'da da yatak kapasitemizi arttırdık. Afyon'da 3 olan vatan sayımızı bugün 18'e yükselttik. 2 bin 600 olan yatak kapasitemizi 14 bine yükselttik. 1 olan Gençlik Merkezimiz bugün 4, imzalayacağımız protokollerle Afyon'umuzda Gençlik Merkezi bulunmayan ilçemiz kalmayacak" ifadelerini kullandı. "Afyon'umuzu yeni yatırımlar ile eş güdümlü şaha kaldıracağız.

"Afyon'un genç ve hareketli bir nüfusa sahip bulunduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Lisanslı sporcu adedi 2 bin 500 iken bugün 62 bin. Bu protokollerle tesislerin amacıylai kuvvetli bir şekilde doldurdukça Afyon'un gençleri, kadını, erkeği bütün halkı spor yaptıkça inanıyorum ki bu rakamları rekorlarla sarsan  edeceğiz. Afyon'umuzu yeni yatırımlar ile eş güdümlü şaha kaldıracağız" dedi.