Vali Ali Çelik, Dumlupınar'daki Diorama Müzesi ve Gençlik Merkezi inşaatını inceledi.

TAKİP ET

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde, tarihi ve turistik potansiyelin ön plana çıkarılması için çalışmalar hız kesmeden deva...

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde, tarihi ve turistik potansiyelin ön plana çıkarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Büyük Zafer'in 100. yılına armağan edilen Dumlupınar Diorama Müzesi ve Gençlik Merkezi inşaatı son aşamaya geldi. Kütahya Valisi Ali Çelik, bölgedeki incelemeleri sırasında, Altıntaş Kaymakamı/Dumlupınar Kaymakam Vekili Hüseyin Bozoğlan'dan bilgi aldı. Vali Çelik, müzenin Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı topraklarda hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekerek, projelerin temmuz ayında tamamlanacağını açıkladı.

Dumlupınar'ın tarihi önemi ve turistik potansiyeliyle daha da önem kazanacağına dikkat çeken Vali Çelik, ayrıca Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret ederek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak'a meydan yapılması talimatını verdi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Çelik, ülkenin geleceğinin parlak ve umut dolu olduğunu ifade etti.

Dumlupınar ilçesindeki üniversite öğrencisi kızların barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapılan kız öğrenci yurdu da Vali Çelik'in incelediği diğer bir proje oldu. Kütahya Valisi Ali Çelik'in bu çalışmaları sayesinde, Dumlupınar ilçesi tarihi ve turistik açıdan daha da canlandırılmış olacak.