Uzun çarşı projesine esnaflardan destek geldi!

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın kalbi niteliğinde tespit edilen Uzun Çarşı esnafının talep ve isteklerine kulak veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek bölgeyi yeni bir görünüme kavuşturmak amacıyla kolları sıvadı.

Afyonkarahisar’da hem şehrin hem de ticaretin kalbi olan Uzun Çarşı, görülmemiş bir görünüme kavuşmaya hazırlanıyor. Yılların sorunu belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleri ile son bulmak amacıyla gün sayıyor.

Bu kapsamda hazırlıkları tamamlanan proje ile bölümde tespit edilen trafik karmaşası, yapı sorunu ve tabela kirliliği gibi problemler çözüme kavuşturulacak. Yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez uğrak noktası olan Uzun Çarşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in önderliğinde plan edilen proje ile dönüşerek yalnızca fonksiyonu ile değil tarihe ideal dokusuyla da resmen cazibe merkezi durumuna gelecek.

Hayata geçirilmek dilenen proje kapsamında, Uzun Çarşıda tarihi dokuya ideal cephe iyileştirmesi, peyzaj ve trafik düzenlemesi gibi çalışmalar yapılacak. Ön çalışmaları tamamlanan proje, esnafların da değerlendirilmesine sunuldu. Yapılan toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek projeyi esnaflarla paylaştı. Yapılan projeden memnun olan ve Uzun Çarşı’da değişim isteyen esnaflar, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e destek mesajı verdi. Esnaf ile buluşmaların devam edeceğini bildiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise gelen taleplerin değerlendirilerek ortak karar ile projenin son halinin şekilleneceğini belirtti. Belediyemiz aracılığıyla yapılacak olan çalışmalar ile yurttaşların rahat bir şekilde alış veriş yapması, esnaflarında nezih ve kargaşa ortamından uzak şekilde ticaretlerini gerçekleştirebilmeleri amaçlanıyor.