Uygur Temizer Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

26. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yeminli Mali Müşavir Dr. Uygur Temizer hayatını kaybetti. Temizer'in vefat haberi Afyonkarahisar'da sevenlerini üzdü.

Afyonkarahisar İli Çay İlçesi, Orta Mahalle'nin değerli sakinlerinden olan ve Ankara'da ikamet eden merhum eski Afyonkarahisar Bayındırlık Müdürü Nazım Temizer ve merhume Yüksel Temizer'in oğlu, merhum Uğur Temizer, Onur Çimen, Umur, Sungur ve Cengiz’in kardeşi, Nuray Temizer'in eşi, Yüksel ve Göksel’in babaları olan Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Yeminli Mali Müşavir Uygur Temizer, hayatını kaybetti

12 Aralık 2023 tarihinde vefat eden Uygur Temizer'in cenazesi, Ankara/Gölbaşı Mezarlığı'nda öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecektir.

Mehmet Parsak'tan Başsağlığı Mesajı

Afyonkarahisar eski milletvekillerinden Mehmet Parsak, Uygur Temizer'in vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayımladı. Parsak, "26. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Adayımız Yeminli Mali Müşavir Dr. Uygur TEMİZER’e Yüce Allah’tan sonsuz rahmet ve mağfiret; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim. " ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hakan Şeref Olgun

Saygıdeğer büyüğüm, akrabam, Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi, Yeminli Mali Müşavir, 28. Dönem İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Dr.Uygur Temizer'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.. ifadelerini kullandı.

Uygur Temizer kimdir?

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Uygur Temizer, finans dünyasında kariyerine sağlam bir temelle adım atmış bir isimdir. Aynı üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da başarıyla tamamlayarak alanındaki bilgisini derinleştirmiştir.

Kariyerinin Başlangıcı ve Sektöre Katkıları

1979 - 1989 yılları arasında özel sektörde yöneticilik ve danışmanlık yapan Temizer, finans dünyasına olan hakimiyeti ve liderlik vasıflarıyla dikkat çekti. Bu dönemde, Türkiye Maliye ve Muhasebe Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Türk Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası (TESMER) gibi önemli kuruluşlarda çeşitli hizmetlerde bulundu.

Denetim Alanında Uzmanlık

Uygur Temizer'in kariyerinde öne çıkan bir diğer önemli aşama, çeşitli kurum ve kuruluşlarda denetim alanında hizmet içi eğitimler verdiği dönemdir. Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı gibi önemli finans kuruluşlarında denetim konusunda uzmanlaşarak, sektöre değerli katkılarda bulundu.

Yeminli Mali Müşavirlik ve İleri Düzey Sorumluluklar

1998 yılında Yeminli Mali Müşavir unvanını elde eden Temizer, bu tarihten itibaren AAC Denetim bünyesinde Sorumlu Ortak Baş Denetçi olarak görev yapmaktadır. AAC Denetim'deki lider rolüyle birlikte, finansal denetimlerdeki derin bilgisi ve tecrübesiyle müşterilerine üst düzey hizmet sundu

Ayrıca, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri takip ederek, bu alandaki bilgisini her zaman taze tutan Temizer, Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevininden emekli oldu. Akademik birikimiyle öğrencilere finans ve denetim konularında rehberlik ederek sektöre nitelikli profesyoneller kazandırdı

Bizlerde Afyon Kent Haber ailesi olarak, Temizer ailesine başsağlığı ve sabır diler, merhuma Allah'tan rahmet niyaz ederiz.

uygur temizer vefat afyon haber