Uşak'ta Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

TAKİP ET

Uşak'ta, Banaz ilçesi Hamam Boğazı mevkiinde kurulması planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...

Uşak'ta, Banaz ilçesi Hamam Boğazı mevkiinde kurulması planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için proje paydaşları Uşak İl Özel İdaresi, Uşak Belediyesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Ticaret Borsası, Banaz Belediyesi ve Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOP) bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Vali Yardımcısı Muammer BALCI, İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat AĞAN, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Naci Utku YUMUŞAK, il özel idaresi genel sekreteri Ertan KELEŞ ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.

Vali Yardımcısı BALCI, Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yaklaşık 2.400 dekar alanda kurulacağını belirtirken, Daire Başkanı Deniz ORUÇ ise Bakanlık tarafından jeotermal enerji, rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ve biokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılacağı konusunda bilgi verdi.

Projenin sürdürülebilir, çevreci ve yeşil yatırımlardan oluşacağı, sera işletmeleri, sanayi işletmeleri, sosyal donatı alanları, ihracat ofisi, tarım teknokent merkezi ve laboratuvarın TDİOSB alanında yer alacağı belirtildi.

Bölgede yüksek potansiyele sahip olan kaynak suyu, 8 kilometre uzaklıktaki Hamam Boğazı bölgesinden sağlanacak ve bu su sera ısıtmasında kullanılacaktır. Proje hayata geçtiğinde 75'i kadınlardan oluşan 3.000 kişilik bir istihdam sağlanacak ve kaliteli, katma değeri yüksek ürünler üretilecektir.