Uşak'ta Bu Gece Su Kesintisi Uygulanacak

TAKİP ET

Uşak Belediyesi, şehir genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle bu gece saat 23.00 ile sabah 08.00 arasında planlı su kesintisi yapılacağını duyurdu.

Su Kesintisine Karşı Vatandaşlara Tedbir Uyarısı

Uşak Belediyesi’nden yapılan resmi açıklamaya göre, kuraklık koşullarının etkisiyle kent genelinde bu gece saat 23.00’ten başlayarak yarın sabah 08.00’e kadar planlı su kesintisi gerçekleştirilecek.

Uygulamanın, mevcut su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yürütüleceği belirtilirken, kesinti süresince vatandaşların gerekli önlemleri alması istendi.

Belediye, çalışmalardan kaynaklanabilecek geçici olumsuzluklara karşı hemşehrilerinin anlayış göstermesini beklediklerini ifade etti. Uyarı mesajında, kesinti süresi boyunca su temininde yaşanabilecek aksaklıklara karşı önceden tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Kuraklık Nedeniyle Önleyici Adım

Kent genelinde uygulanan su kesintisinin temel nedeni olarak uzun süredir devam eden yağışsız dönem gösteriliyor. Bu kapsamda yapılan müdahale, su yönetiminde kriz yaşanmaması adına alınmış bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Kesinti sonrası su temininin normale dönmesi beklenirken, vatandaşların resmi belediye kaynaklarından yapılacak yeni bilgilendirmeleri takip etmeleri önerildi.