Şanlıurfa Kitap Fuarı'nda Kitapseverlerle Buluşma

TAKİP ET

Şanlıurfa'da düzenlenen beşinci Kitap Fuarı, 3 Aralık'ta Fuar Merkezi'nde kapılarını kitapseverlere açtı ve 11 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. Şehir sakinleri ve çevre bölgelerden gelen kitapseverler, 100 yayın evi ve 166 yazarın katılımıyla gerçekleşen etkinliklere büyük ilgi gösteriyor.

Fuarda Neler Oluyor?

Fuar, zengin bir programla katılımcılara çeşitli etkinlikler sunuyor. Yazarların imza günleri, şiir dinletileri, paneller ve söyleşiler, fuarın kalitesini arttırıyor. Etkinlikler arasında, okurların favori yazarlarıyla buluşma fırsatı yakalaması için düzenlenen imza günleri büyük ilgi çekiyor. Özellikle hafta sonları, fuarın yoğunluğunun doruk noktasına ulaştığı görülüyor.

Yazar Nusret Yılmaz'ın Gözlemi

Gazete İpekyol’un köşe yazarlarından Nusret Yılmaz, fuar kapsamında okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzalıyor. Yılmaz, fuarın yoğunluğunun özellikle hafta sonları arttığını belirtiyor. Ancak, bu yıl daha az yayınevinin katılım sağlamasının ekonomik zorluklardan kaynaklandığını dile getiriyor. Yılmaz, kitap fiyatlarının yüksekliğinin yazarları zor durumda bıraktığını ve bu durumun fuara olan katılımı etkilediğini vurguluyor.

Çağrı: Yerel Yazarlara Destek

Yazar Nusret Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunarak, yerel yazarlara daha fazla destek olunması gerektiğini ifade ediyor. Yılmaz, belediyenin fuar öncesinde yerel yazarların fotoğraflarını şehrin farklı bölgelerine asarak reklamlarını yapabileceği bir kampanya başlatmasını talep ediyor. Ayrıca, Urfalı yazarların farklı kategorilerde söyleşi günleri düzenlemeleri ve davet edilen konuklarla etkileşimde bulunmalarının önemine vurgu yapıyor.

Ziyaretçi Görüşleri

Fuarda yer alan kitapseverlerden Hasan Çiftçi, fuarın içeriğinden ve katılımından memnun olduğunu belirterek, Urfa'nın fuarını diğerlerinden ayıran faktörleri öne çıkardı. Çiftçi, İstanbul'daki fuar deneyimine kıyasla, Urfa Kitap Fuarı'nın içeriğinin zenginliği ve hafta içi olmasına rağmen yoğun ilgi görmesiyle öne çıktığını ifade etti.

Ayşe Ersöz ise fuarın Şanlıurfa için önemli bir adım olduğunu düşünüyor. Toplumun ileri gitmesinde önemli bir rol oynayabilecek fuarın devamını dileyen Ersöz, küçük yaştaki çocukların internet yerine kitaplarla buluşmasını teşvik etmenin önemine değiniyor.