Ünlü Sanatçı Nurhan Damcıoğlu İzmir'de Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Türk kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro-sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir'de kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Ünlü sanatçının kardeşi Perihan Damcıoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Kan değerleri bir anda düştü. Kalp yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrıldı. Çok üzgünüz." ifadelerini kullandı. Nurhan Damcıoğlu, 2010 yılından bu yana İzmir'de yaşıyordu.

Nurhan Damcıoğlu, 1 Mayıs 1941 tarihinde dünyaya gelmiştir. 9 çocuklu bir ailenin ferdi olarak doğmuş olan sanatçı, Türk kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu olarak tanınır. Tiyatro eğitimine 9 yaşında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümünde başlamış ve küçük yaşlarda bu alanda eğitim almıştır. Ayrıca bale dersleri de almıştır. Radyo Çocuk Kulübünde dokuz yıl boyunca çalışmıştır. 16 yaşından itibaren Devlet Tiyatrosu'nda sahne almaya başlamıştır. Ankara Cebeci Ortaokulu'ndan mezun olmuştur. 1965 yılında Cüneyt Gökçer'in yönlendirmesiyle İstanbul'a gelmiştir. İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu ve Mücap Ofluoğlu Topluluğu gibi önemli tiyatrolarda çalışmıştır.

Nurhan Damcıoğlu, kanto müziğine olan ilgisini Toto Karaca'dan duyduğu şarkılarla keşfetmiştir. Mücap Ofluoğlu'nun teşvikiyle 1969 yılında ilk kanto türü şarkılarını söylemeye başlamıştır. Daha sonra tiyatroyu bırakarak kanto müziğine yoğunlaşmıştır. Maksim Gazinosu'nda sahne almaya başlayan sanatçı, burada Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi ünlü isimlerle çalışma fırsatı bulmuştur. İlk evliliğini Ercan Yenseni ile gerçekleştirmiş ve daha sonra tiyatrocu Attila Olgaç ile 10 yıl evli kalmıştır

nurhan damcıoğlu nurhan damcıoğlu neden öldü nurhan damcıoğlu son hali nurhan damcıoğlu kimdir nurhan damcıoğlu eşi