UNESCO Türkiye Milli Komitesi üyeleri Afyon'a geldi!

TAKİP ET

Gastro Afyon markası ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye- Moldova Geleneksel Mutfak Kültürü Projesi kapsamında UNESCO Türkiye Milli Komitesi üyeleri ve Moldova heyeti Afyonkarahisar'a geldi.

Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde şehrimizde ağırladığımız konuklar, yöresel lezzetlerimizin yanı sıra tarihi ve kültürel yönlerimizi de tanıyor.  

UNESCO Türkiye Milli Komitesi üyelerine çıtanın her geçen gün daha da yukarıya taşındığı Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetleri hakkında birtakım bilgi verdi.

Gastronomi alanında yapılan çalışmalarında önemine değinen Zeybek UNESCO tarafından "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dâhil edilen Afyonkarahisar'ın mutfaktaki kültürel birikimi, tarihsel bilgilerle Gastronomi Konağı'nda gelecek kuşaklara aktarıldığını söyledi.

14-17 2021 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ hakkında da bilgi veren Zeybek Başkan; şehrimizin ve lezzetlerimizin dünya mutfağında tanıtımı açısından festivalin büyük önem arz ettiğini söyledi