Uludağ Üniversitesi'nde atık toplama faaliyeti düzenlendi

TAKİP ET

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Sürdürülebilir Kampüs Hareketi ile Türkiye'ye misal olacak atık toplama faaliyeti düzenledi.

Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında detaylı faaliyetler organize eden BUÜ Sürdürülebilirlik Ofisi, Görükle Kampüsü amacıylade atık toplama faaliyeti düzenledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Sürdürülebilir Kampüs Projesikoordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerden meydana gelen ekipler ile kampüs amacıyladeki atıklar toplandı. 6 değişik gruba ayrılan gönüllüler, aşağı yukarı 2 saat süresince kampüs amacıylade tespit edilen noktaları temizledi. Çalışma sonucunda Mediko önündeki merkezde bir araya gelen gönüllüler, topladıkları atıkları buraya bıraktı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Sürdürülebilir Kampüs Projesi kapsamında başlattıkları çalışmaların gösterilen ilgi yardımıyla her geçtiğimiz gün büyümeye devam ettiğini söyledi. Yakın ileride bu alanda çalışması amacıyla bir inceleme merkezi kuracaklarını aktaran Prof. Dr. Kılavuz, “Bu hususta çalışmalar yürütecek, proje üretecek bir inceleme merkezi kurmayı hedefliyoruz. İnşallah gelecek süreçte bir koordinatörlük de kuracağız. Üniversiteler bir şehrin ortak aklını temsil ediyor. Bu ortak akılla yeni fikirler üretiyorlar, yeni buluşlar yapıyorlar ve ürettikleri fikirleri toplumun hizmetine sunuyorlar. Bu anlamda da toplumları bilgilendiriyor ve aydınlatıyorlar. Bütün dünyada karbon salınımının bundan sonra telafi edilemez boyutlara geldiği çok iyi anlaşıldı. Fakat insanları kafaları karışık. Bir taraftan çağdaş dünya olarak insanların hizmetine güzel şeyler, iyi şeyler sunulmak isteniyor. Fakat öte taraftan da asırlar sonra torunlarımıza emanet bırakacağımız çevreyi, doğayı kirletmiş oluyoruz. Bu işi dengede götürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Rektör Kılavuz, üniversite olarak başlatılan çalışmaların kısa sürede mühim bir destek gördüğünü ve Sürdürülebilir Kampüs Projesi yardımıyla, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin çok daha verimli, temiz ve nitelik standartlarına uyan bir duruma getirildiğini de sözlerine ekledi.