"Türkiye, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırmasına 57 İl ve 273 Okulla Katıldı"

TAKİP ET

Denizli'de, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) kapsamında birçok okulda gerçekleştirilen ölçüm...

Denizli'de, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) kapsamında birçok okulda gerçekleştirilen ölçümleme, 4 ve 8. sınıf seviyesindeki öğrencilerin matematik ve fen becerilerini değerlendirmektedir. Bu sınavda çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu sorular gibi farklı soru türleri yer almaktadır. TIMSS, uluslararası bir araştırma olduğu için dünyanın birçok ülkesinde yürütülmektedir. Türkiye de bu çalışmada yer alarak, 57 farklı ilde 273 farklı okulla temsil edilmiştir. İlimizde de, 2023 nihai uygulaması için Esat Sivri Ortaokulu, Karaman Ortaokulu, Şehitler Ortaokulu ve Duacılı Ahmet Güdücü Ortaokulu öğrencileri sınava katılım göstermiştir. TIMSS, öğrencilerin matematik ve fen becerilerinin değerlendirilmesine yönelik bir araştırma olduğu için sınav sonuçları, öğrencilerin daha çok muhakeme ve becerilerinin ölçüldüğü farklı soru tipleriyle belirlenmektedir.

Denizli İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, öğrencilerin TIMSS sınavından başarıyla çıkmasını öğretmenlere bağlıyor. Öğretmenleri, öğrencilerin TIMSS sınavına hazırlanması ve sınava girmesi sürecinde öğrencilere gerekli destek ve motivasyonu sağlayarak başarının ortaya çıkmasına yardımcı olduklarını belirtti. Bu nedenle, öğrencilerin aileleri, öğretmenleri ve okul yöneticileri tebrik edildi ve kendileriyle gurur duyulduğu ifade edildi.

TIMSS sınavı, dünya genelinde birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen matematik ve fen çalışmalarının değerlendirildiği bir projedir. Bu çalışmaya katılım gösteren okullar, öğrencilerin bilgi ve becerileri değerlendirilmekte ve kendilerini ülkelerinin gururu olarak temsil etmektedirler.