Türkiye'de bu fuar ilk defa kurulacak!

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Sektörü Fuarı amacıyla geri sayım başladı. 12 milyar dolar iş hacmine sahip sektör, 2-5 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Souvenir Expo Turkey Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Fuarı'nda buluşmaya hazırlanıyor.

Küresel ticaretteki navlun krizinin derinleşmesiyle eş güdümlü Avrupa Birliği (AB) hediyelik eşya tedarikçileri, siparişlerini Türkiye’ye yönlendirdi. Uygun fiyata kaliteli üretim yapan ve pazarlara yakınlığı yardımıyla süratli teslimat sağlayan Türkiye, avantajlı bir konuma geldi. Sektör, krizden doğan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirirken, bilhassa noel evvel başta Çin olmak üzere Uzakdoğu pazarlarından ürün temin edemeyen Avrupa Birliği ülkeleri, raflarını doldurmak amacıyla rotasını Türkiye’ye çevirdi.

Türkiye’nin 4 saatlik uçuş uzaklığı ile 1,6 milyar nüfusu olan 30 trilyon dolarlık piyasaya basitçe ve kısa sürede ulaşabilen stratejik bir konumda olduğuna ilgi çeken ROTA Exhibitions Turkey Fuarcılık A.Ş. Ülke Müdürü Erdal Usta, “2-5 Aralık tarihleri arasında kıtaları birleştiren İstanbul’da dünyanın en başarılı hediyelik eşya fuarı Souvenir Expo Turkey’i düzenliyoruz. Sektörün Souvenir Expo Turkey’e ilgisi büyük. Türkiye’deki daha ilk fuarımıza aşağı yukarı 100 marka katılım sağlıyor. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Kuzey Afrika gibi AvrAsya coğrafyasından ziyaretçilerimiz geliyor.“ dedi.

Souvenir Expo Greece fuarından 45 gün evvelce Türkiye’de gerçekleştirilecek Souvenir Expo Turkey, sektördeki en büyük üretici, toptancı ve perakendecileri ülkemizde ağırlayacak. Hem de müzeler, havalimanlarının duty free firmaları, souvenir satan mağazalar, oteller, turizm mekanlarındaki butiklerden ilgililer 4 gün süresince fuarı ziyaret edebilecekler. Turistlerin ülkemize geldikleri vakit satın aldıkları kupa, magnet, anahtarlık, nazar boncuğu gibi hediyelik ürünler, mayo, bikini, peştamal, havlu, şort, güneş gözlüğü gibi yaz modası, baklava, lokum, Türk kahvesi gibi besin ürünleri, zeytin, zeytinyağı, sabun gibi natural ve organik ürünler, promosyon malzemeleri, valiz, çanta, kemer, deri aksesuarlar ve dekorasyon ürünleri Souvenir Expo Turkey’de sergilenecek.