Türkiye Aşçılar Federasyonu Zeybek'i ziyaret etti

TAKİP ET

Gelecek nesillere miras bırakmak amacıyla her alanda şehrimizi tanıtmayı devam ettiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, paydaşlarla bir araya gelerek, yapılacak çalışmaları istişare ediyor.

Afyonkarahisar her geride bıraktığımız gün tekrardan şahlanıyor, büyüyor ve gelişiyor. Şeffaf Belediyecilik şiarı ile halkımızla iç içe olan Başkanı Mehmet Zeybek, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın tanıtım atağına katkılar sunmaya devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ü makamında kabul etti. Başkanı Zeybek ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, gastro bölümünde uygulanan çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette; 14 – 17 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 3. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin hazırlık aşamaları, festival kapsamında tespit edilen etkinlikler ile ilgili veriler paylaşıldı. Ziyarette Açıköz’e, Afyonkarahisar Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ve aşçılar eşlik etti.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Afyonkarahisar’ın Gastronomi bölümünde UNESCO Yaratıcı kentler ağına dâhil olduğundan duyduğu mutluluğu dile getirerek Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i kutlama etti. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz konuşmasında; “Afyonkarahisar Gastronomisi amacıyla neler yapabiliriz diye düşünüp her fırsatta Başkanımla bir araya geliyoruz. Afyonkarahisar yemeklerini, lezzetlerini tanıtmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gayemiz de burada imal edilen yerli ürünlerin kent dışına çıkması bizlere ve ülkemize katma değer sağlamasıdır. Afyonkarahisar şanlı tarihi ile adından söz ettirirken bundan sonra gastronomisi ile tarihi mutfağı ile de anılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e bizlere verilen destek, şehre kattığı değerler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Afyonkarahisar’ın Gastronomi bölümünde Türkiye’de üç, dünyada 36 kentden biri olduğuna ilgi çekerek bu alanda marka kent olma yolunda çalışmaların bütün süratiyle devam ettiğini ifade etti. Başkanı Mehmet Zeybek; “ Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz şehrimize ehemmiyet veren bir isim. 14 – 17 Ekim tarihleri arasında 3. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet Festivali’ni gerçekleştireceğiz, bunun heyecanı amacıyladeyiz. Federasyon ve Belediye olarak bu hususta iş birliği yapıyoruz. Tek amacımız, yöresel ürünlerimizi ön plana çıkararak, tanıtım noktasında atılımlar yapmak. Bu kapsamda hazırlanan lezzet paketlerimizi Büyükelçilikler, Valilikler ve Belediye başkanlıklarına gönderdik. Farklı tanıtım çalışmalarımız da sürüyor. El ele gönül gönüle Şanlı Şehrimiz, Kurtuluş Şehrimiz Afyonkarahisar’ımızı hak ettiği yere getirmek amacıyla çaba sarf ediyoruz. Ziyaretlerinden ötürü Türkiye Aşçılar Federasyon Başkanı Zeki Açıköz’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

türkiye aşçılar federasyonu türkiye aşçılar federasyonu nasıl üye olunur türkiye aşçılar federasyonu başkan yardımcısı türkiye aşçılar federasyonu milli takımı türkiye aşçılar şefler federasyonu