Türk Yıldızları ekibinden Afyon'da muhteşem gösteri!

TAKİP ET

Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Türk tarihinin en mühim dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin kenti Afyonkarahisar 99 sene sonra aynı coşku ve heyecana ev sahipliği yapıyor.

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, Kurtuluşun Şehri Afyonkarahisar'da gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Büyük Taarruz ’un 99. Yılında Afyonkarahisar semaları adeta soluk kesen gösteri uçuşuna şahit oldu.

TÜRK YILDIZLARI’NDAN NEFES KESEN GÖSTERİ

Gökyüzündeki gururumuz Türk Yıldızları’nın, Afyonkarahisar gökyüzülarında yaptığı zafer uçuşunu kentin detaylı noktalarındaki yurtdaşlar izledi. Milli Savunma Bakanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Türk Yıldızları´nın aşağı yukarı 20 dakika kent çevresinde yaptığı gösteriler, izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

Türk Yıldızları, ters tırmanış ve dönüş, iniş grup kesişimi, çift kesişim, iniş grupları terste selamlama, tip ucu ve üç boyutlu  gökyüzü faaliyetlerini sergileyerek gökyüzüne ay-senedız figürü çizdi. İzleyenleri gökyüzüne kilitleyen Türk Yıldızları, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşuna özel tarihi Afyon Kalesi ve kentin çevresinde tur attığı anlar renkli görüntülere sahne oldu.



Heyecan veren gösteriyi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yurtdaşlarımızın da katılımı ile Zafer Meydanı’ndan ilgi ile takip etti. Bağımsızlık mücadelesinin kilit noktası Afyonkarahisar’da 99 sene evvelce verdiği mücadeleye ilgi çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek “Yüreklerindeki bağımsızlık ateşi ile gökyüzünü al bayrağımızın rengine boyayan gurur kaynağımız Türk Yıldızları, gökyüzüları şenlendirdi bizlere zafer coşkusu yaşattı. Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunu büyük gurur ve heyecanla kutluyoruz. Bizlere bu toprakları yurt yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ecdadımızı rahmet ve minnet ile yâd ediyoruz. Bu büyük zaferin coşkusunu yaşatmak ve istikbal nesillere aktarmak adına gerçekleştirdiğimiz etkinliklere büyük destek gerçekleştiren başta Milli Savunma Bakanlığımız ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Türk Yıldızları ekibine ve yurtdaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

türk yıldızları ekibi afyon muhteşem gösteri