Türk İslam Sanatları Galerisi açıldı

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Valiliği işbirliği ile yapılan Hattat Ahmed Şemseddin Karahisar-i Türk İslam Sanatları Galerisi açıldı.

Afyonkarahisar Tarihi Demirciler çarşısında hizmete açılan Hattat Ahmed Şemseddin Karahisar-i Türk İslam Sanatları Galerisin de Hüsn-i Hat sanatına ait günümüz Hattatları, Yazı Tarihi ve Hattat Ahmed Karahisari olarak üç bölümde yer alan eserler yer almakta.

Sanat galerisine eser seçiminde Jüri olarak; Unesco Yaşayan Kültür Mirası ve 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Hattat Fuad Başar, Medine-i Münevvere/Mescid-i Nebevîson genişletme projesinde Türk Milleti adına görev almış Afyonkarahisar’lı Hattat Ali Hüsrevoğlu ve Uluslararası pek çok ödülün sahibi Hattat Mesut Dikel gibi isimler bulunuyor.

Tarihi ve kültürü Afyonkarahisar’da yaşatmaya devam Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Vali Gökmen Çiçek, Hattat Ahmed Şemşeddin Karahisar-i ile Türk İslam Eserlerinin yer aldığı galerinin açılışını yaptı. Açılışın ardından açıklamalar yapan Vali Çiçek, Türk-İslam eserlerin yer aldığı bu binayı Afyonkarahisar Belediyesi ile beraber açmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Çiçek açıklamasında, Türk milletinin sevgi dolu ve hoşgörülü olmasının sanatına yansıdığını aktardı. Diğer milletlerde ebru ve hat gibi bu kadar estetik sanatlar bulmak kolay değil. Bizim bu sanatlarımızı gençlerimize aktarmamız lazım. Onları bunun gibi güzel mekanlara çekmemiz gerekmektedir.  Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'e bu tür çalışmalara destek vermiş olduğu için çok teşekkür ediyorum dedi