TÜGEM Başkanı: Gayrimenkul 2022'de yeni rekorlar kıracak

TAKİP ET

Gayrimenkulün yüksek primler ile en itimat edilir yatırım aracı olduğunu bir kez daha kanıtladığını açıklayan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, 'Gayrimenkul sektörü, lüzum satış adetinde gerekse de prim anlamdında parlayan yıldız oldu' dedi.

Yeni senede de gayrimenkul yıldızının parlayacağına ilgi çeken Bütün Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, “2022 yeni arzların artacağı bir sene olacak. Bu çerçevede de gerek  birinci gerekese de ikinci el taşınmaz ticaretinde dinamik bir devre bekliyoruz. Yabancılara satışta yeni rekorların gerçekleşeceğine, gayrimenkul ihracatının da dinamik olacağını bekliyoruz. Ülkemiz ekonomisi kapsamında gayrimenkul sektörünün itici bir güç olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Yeni senede da gayrimenkul yıldızın parlayacağına ilgi çeken Akdoğan, “2022 yeni arzların artacağı bir sene olacak. Bu çerçevede de gerek birinci gerekse de ikinci el taşınmaz ticaretinde dinamik bir devre bekliyoruz. Yabancılara satışta yeni rekorların gerçekleşeceğine, gayrimenkul ihracatının da dinamik olacağını bekliyoruz. Ülkemiz ekonomisi kapsamında gayrimenkul sektörünün itici bir güç olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Akdoğan, yeni senede ev fiyatları ve kiraların düşme olsılığı ile ilgili ise “Satılık fiyatlarda pek bir gerileme beklemiyoruz. Lakin kira bedellerinde bir oran gerileme olabilir. Genellikle kış sezonunun gelmesi ile fiyatlar bir oran azalabilir” verisini verdi.