TRT Spikeri Sezen Yüce, AKÜ öğrencilerine doğru Türkçe kullanımını anlattı

TAKİP ET

TRT Spikeri Sezen Yüce, AKÜ Öğrencilerine Doğru Türkçe Kullanımı ve Etkili İletişim Stratejilerini Öğretti

Ünlü TRT Spikeri Sezen Yüce, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencilerine etkili iletişim ve Türk dilinin doğru kullanımı konusunda bilgiler verdi. Bu programın Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ve Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından organize edildiğini belirtelim.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleşen etkinliği açan Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selman Koçak, topluluğun faaliyetlerini ayrıntılarıyla tutkulu bir biçimde anlattı.

Cumartesi "Eğitim Kampı" İçin Hazırlanıyor

Mehmet Selman Koçak açıklamasında, "28 Ekim 2023 Cumartesi günü Lotus Akademi ile gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz bir eğitim kampı şeklinde düzenlenecek. Programımız sabah 11.00'da başlayıp öğleden sonra 17.00'de sona erecektir. Bu programda günlük hayatta işimize yarayacak bilgilerin üzerinde durulacak. İkinci etkinliğimiz ise Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi ve GİKAT Kariyer Fuarı olacak" şeklinde bilgiler verdi.

Yüce, "Etkili İletişim ve Türkçenin Doğru Kullanımı" konusuna öğrencilerin büyük bir ilgiyle dinlediği belirtildi.

İletişim Hayatın Her Alanında Kritik Bir Rol Oynuyor

Yüce, "İletişim, eğitim öğretimin de temel unsuru. Eğitim, öğretim olmadan bir toplumun ilerlemesi elbet mümkün değil. İletişim olmadan bunlar gerçekleşemeyeceğine göre sadece insanın değil, toplumlarında var olması, varlığını devam ettirebilmesi iletişime bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Yüce, dilin önemine vurgu yaparak, anadilimiz olan Türkçeye sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Türkçemize Sahip Çıkalım

İfade ettiği görüşlere göre Türkçemizde gereken seviyede özen gösterilmezse bizi bizi yapan bir değerimizi yitirebiliriz. Yüce, "Dilimize sahip çıkmalıyız. Son zamanlarda etrafımızda bir yozlaşma var. Bu yozlaşma Türkçemizle ilgili. İnternet diline baktığımızda o yozlaşmanın olduğunu görüyoruz. Biz gelin Türkçeye sahip çıkalım diyoruz. Bu kısaltmaları kullanmayalım. Bir mağaza veya dükkan açıldığı zaman buna Türkçe isim verelim." dedi.

Bilgi dolu etkinlik interaktif bir soru-cevap seansının ardından sona erdi. GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar, etkinliğin sonunda Sezen Yüce'ye teşekkür belgesi takdim etti.

TRT Spikeri Sezen Yüce AKÜ Türkçe