Tren Kazası: Ölü Sayısı 233'e Yükseldi, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

TAKİP ET

Hindistan'ın Orissa eyaletinde meydana gelen tren kazasında ölü sayısı 233'e yükselirken, 900'den fazla kişi yaralandı. Kazaya 3 tren karıştı ve hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Orissa eyaletinin Balasore bölgesinde bulunan Bahanaga Bazar Tren İstasyonu yakınlarında, dün yerel saatle 19.20'de meydana gelen kazada 288 kişi hayatını kaybetti ve 900'den fazla kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe edilmektedir. Demir yolu yetkilileri, kazaya karışan trenlerin Coromandel Express ve Yashwatpur-Howrah Ekspress'e ait olduğunu belirtti. Yaralıların 179'u hastaneye kaldırıldı ve 600'den fazla yolcunun hala trende sıkışık olduğu bildirildi.

Kazanın ardından Coromandel Express yolcu treninin Shalimar Tren İstasyonu'ndan Chennai Central Tren İstasyonu'na doğru seyir halinde olduğu kaydedildi. Can kaybı nedeniyle Orissa eyaletinde 1 gün süreyle yas ilan edildi.

Orissa eyaleti üst düzey yetkililerinden Pradeep Jena, bölgeye 115 ambulans, 50 otobüs, 45 mobil klinik ve 1200'den fazla polis ve kurtarma ekibinin sevk edildiğini belirtti. Jena, kurtarma faaliyetlerine odaklandıklarını ve kazanın sebebinin araştırıldığını ifade etti. Yerel halkın da kurtarma çalışmalarına destek verdiği aktarıldı. Kazanın ardından çok sayıda tren seferi iptal edildi.

Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "talihsiz kaza" nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ve yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaştığını belirtti. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise attığı tweet ile kazaya ilişkin Demiryolu Bakanı ile görüştüğünü ve kazadan etkilenenlere gerekli tüm desteğin verilmeye çalışıldığını ifade etti. Modi, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dilerken, yaralılara şifa dileklerini iletti

hindistan tren kazası hindistan tren kazası ne zaman oldu hindistan tren kazası twitter hindistan tren kaza hindistan tren kazaları