Tosuncuk ilk ifadesini verdi, İşte o ifade..

TAKİP ET

Binlerce bireyi dolandırıp senelerce süren firarının sonrasında teslim olma kararı alan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Türkiye'ye getirilmişti. Tosuncuk adıyla tanınan Aydın, 4 günlük gözaltı vakitınce emniyette ifade verdi. 85 sayfadan meydana gelen ilk ifadesinde Aydın'ın 'Mağdurların parasını ödemek istiyorum' dediği öğrenildi.

Kurduğu saadet zinciri projesinde çok sayıda vatandaşın parasıyla vatan dışına kaçan ve senelerce süren firarının sonrasında gözaltına alınan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın 4 günlük vakitınce emniyette gözaltında kaldı, 19 saat süren ifade prosedürü tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Güvenlikte Aydın’a 70 sayfadan meydana gelen sorular soruldu.

“MAĞDURLARIN PARASINI ÖDEMEK İSTİYORUM”

Mehmet Aydın’ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tespit edilen Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü’ndeki çok merak edilen ifadesi 85 sayfadan oluşuyor.

Aydın’ın vatan dışından gelir iken yanısıra para getirip getirmediği şimdilik netlik kazanmasa da binlerce mağduru tespit edilen Çiftlik Bank dosyası kapsamında mağdurların parasını ödemek istediğini söylediği öğrenildi. Aydın emniyette verilen sorgusunda bu düşüncesini, “Mağdurların parasını ödemek istiyorum” diye dile getirdi.

Sabah’ın haberine göre Tosuncuk’un ifadesinden başka detaylar:

“Çiftlikbank projesini ilk olarak bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verilenni, sistemi Kıbrıs’ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını, vakit amacıylade şarküteri ve çiftlikler açtığını, birtakım bireylerin (isimleri veriyor) para istemesi üstüne eşiyle vatandışına çıktığını ve geri gelmediğini, vatandışında olduğu süreçte de detaylı ülkelerde firmalar açtığını, Türkiye’deki Çiftlikbank işlerinin ise çalışanlarınca (isimlerini veriyor) yürütüldüğünü, Çiftlikbank sisteminde kimseye net kazanç vaadinde bulunulmadığını, onlara yalnızca sistem rastgele bir şekilde kapanırsa yalnızca ana para iadesi garantisi verildiğini, oyuna üye olanların reel çiftliklerde payı olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını, Çiflikbank’ın mucidi ve kurucusu olduğunu, bu sistemi katiyen dolandırıcılık hedefiyle kurmadığını, her vakit iyi niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiğini, fakat sistemde vazife alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kedisini de zarara uğrattıklarını, bütün malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla kullanılmasını istediğini, basından soruşturmayı takip eder iken Çiftlik Bank mağdurlarının 64.000.000 TL zarara uğradığının haber yapılması üstüne ülkemizde kurulu Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının 200.000.000 TL seviyesinde olduğundan ve bu mağduriyeti karşılayacağından ötürü teslim olmaya karar verilenni, Brezilya Sao Paolo’da tespit edilen ülkemiz büyükelçiliğine giderek teslim olduğunu beyan etmiştir.”

BU SABAH ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İlk işlemleri İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde uygulanan Mehmet Aydın, 4 günlük gözaltı vakitı vakitınce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeydi. Aydın’ın şirketiyle alakalı yanısıra getirdiği evraklar İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nde incelendi.

Evraklar iddianamede yer alan MASAK ve müfettiş raporlarıyla karşılaştırdı. 300 sayfadan meydana gelen evrakların karşılaştırmasıyla eş güdümlü polislerin Mehmet Aydın’a yönelteceği 70 sayfalık sorular hazırlandı ve ifade alma süreci başladı. İfade alma prosedürü 19 saat vakitınce sürdü ve tamamlanmasının sonrasında da adliyeye sevki sağlandı.

Aydın, şimdi Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda soruşturmayı yürüten savcıya ifade veriyor

tosuncuk tosuncuk ilk ifadesi