Toki Mevlana İlkokulu'ndan e-Twinning Çalışması

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da bulunan Toki Mevlana İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri e-Twinning çalışmaları kapsamında 6 hayvan hakkında araştırma yaptı. Öğrenciler bu proje kapsamında doğayı koruma noktasında farkındalık oluşturdu.

Nesli tükenmek üzere olan hayvanlara dikkat çekildi

Gerçek doğa koruyucuları projesi ile nesli tükenme tehlikesi altında olan altı tane hayvan işlenerek doğanın gerçek koruyucuları olarak nitelendirilecek tüm nesli tükenen hayvanlara dikkat çekilmek istendi. 

Öğrenciler 6 ay eğitim aldı

Altı ay boyunca yürütülen projede öğrenciler aktif rol aldı. Projede yer alan hayvanlar; fare, sincap, kunduz, su samuru, denizgergedanı ve arılardır. Proje bağlamında her ay bir hayvan işlendi. Bu süreçte öğrencilerin ön bilgileri yoklandı. Daha sonra araştırma inceleme çalışmaları yapmaları sağlandı. Çeşitli araştırma yolları ile edinilen bilgiler eğitimin yeni yüzü olan web2 araçları ile sürece entegre edildi.  Yarışmalar, bulmacalar, afişler ve panolar gibi etkinlikleri öğrencilerin hem hazırlamaları hem de hazırlanan etkinlikleri yapmaları sağlandı. Süreç başında uygulanan ölçme testi süreç sonunda da öğrencilere tekrar uygulandı. Öğrencilerin en sonunda gerçek doğal koruyucuları hakkında bilgilerin arttığı, testten süreç sonunda daha yüksek puan aldığı gözlendi.

Bu proje sonunda öğrenciler, veliler ve öğretmenler;

Su Samurlarının akıntıya kapılmamak için el ele uyudukları, kunduzların doğanın asıl mimarı oldukları, sincapların gömdükleri fındık ve benzeri yiyecekleri doğal yollarla her yere taşıdığı, farelerin haşerelerle nasıl savaştığı, deniz gergedanının boynuzunun duyu organı işlevi gördüğü, arıların sadece bal yapmayıp tozlaşmayı sağladığı gibi önemli bilgiler elde etti.

Afyonkarahisar Toki Mevlana İlkokulu Afyon e-Twinning