Tiyatro ve Toplum: Sanatın Kalbi Afyon'da Atıyor!

TAKİP ET

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında, Fatih İlkokulu Öğretmeni Özcan Çalışkan'ın daveti üzerine, Afyonkarahisar Belediyesi Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas, ile Fatih İlkokulu Konferans Salonu'nda unutulmaz bir tiyatro söyleşisi gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Özcan Çalışkan'ın üstlendiği bu keyifli söyleşide, yönetmen Hasan H. Elmas öğrencilerin meraklı sorularını cevaplandırdı. Elmas, öncelikle kendisini tanıtarak, tiyatro yönetmeninin görevlerini, bu sanatın zorluklarını ve kendi deneyimlerini paylaştı. Oyunculuk ve yönetmenlik alanlarını bir arada yürüttüğünü vurgulayan Elmas, özel tiyatro biletlerinin yüksek fiyatlarını sorguladı ve Afyonkarahisar'da tiyatro seyircisinin artışına dikkat çekti.

Sahneledikleri oyunlarda gösterdikleri özenin ve oyunculuk performanslarının seyirci tarafından nasıl karşılandığını dile getiren Elmas, şehir tiyatrosunun önemine ve seyircinin tiyatroya olan ilgisine vurgu yaptı. Tiyatronun, toplumun her kesimine hitap etmesi gerektiğini belirten Elmas, seyirci eğitimi konusunda eksiklikler olduğunu ancak nitelikli bir tiyatro izleyicisi potansiyelinin olduğunu ifade etti.

Söyleşi sonunda öğrenciler, yönetmen ve oyuncu Hasan H. Elmas ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu unutulmaz deneyimi ölümsüzleştirdiler.