TikTok'ta müstehcen içerik paylaşan 13 kişi tutuklandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı'ndan Güvenlik ve İnternet Suçlarıyla Mücadele

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Operasyonlarımızla Toplum Güvenliğini Sağlıyoruz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, bu operasyonlar aracılığıyla sosyal medya platformu TikTok'ta yapılan incelemelerle ilgili çarpıcı verilere de değindi.

TikTok'ta 612 Hesap İnceleniyor, 13 Tutuklama Gerçekleşti

Bakan Yerlikaya, TikTok platformunda gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında şu bilgileri verdi: "TikTok'ta şu an itibariyle 612 hesap üzerinde detaylı inceleme yapılıyor. Bu hesaplar arasında müstehcen içerik paylaşan 13 kişi tespit edilerek tutuklandı. Toplumun huzurunu bozan her türlü faaliyet karşısında duyarlı olmanızı rica ediyoruz. Eğer bu tür içeriklerle karşılaşırsanız, lütfen 112'yi arayarak bize bilgi verin. Ayrıca sosyal medya hesaplarımıza yapılan yorumlar ve atılan mesajlar da ihbar olarak değerlendirilecek."

Bilişim Sistemleri ve Ödeme Sistemleri Operasyonları

İçişleri Bakanlığı, bilişim sistemleri, ödeme sistemleri ve yasa dışı bahis konularında da etkili operasyonlar gerçekleştirdi. Bu kapsamda toplamda 687 operasyon düzenlendi, 2 bin 372 şüpheli şahıs gözaltına alındı ve bunlardan 898'i tutuklandı. Bakan Yerlikaya, özellikle çocuk istismarı konusuna da vurgu yaptı.

Çocuk İstismarı Operasyonlarına Özel Çalışmalar

Bakan Yerlikaya, çocuk istismarı suçlarına yönelik olarak yapılan operasyonlarda önemli verileri paylaştı. "Son 6 ayda çevrim içi çocuk istismarı suçlarına yönelik 431 operasyon düzenlendi ve 66 kişi tutuklandı" diyen Yerlikaya, bu alandaki mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

TikTok İle İlgili Önemli Bilgiler

TikTok platformunda yapılan operasyonlara da değinen Bakan Yerlikaya, müstehcen içerik oluşturan, canlı yayınlarla gelir elde eden, çocuk istismarı içeren içerikler üreten ve paylaşan hesap yöneticilerine yönelik işlemler yürütüldüğünü açıkladı. "Son 6 ayda TikTok'ta tespit edilen 1332 hesap yöneticisinden 13'ü tutuklandı, 48'i hakkında adli kontrol kararı verildi, 14 şahsın ise sınır dışı işlemleri başlatıldı" şeklinde konuşan Bakan, bu tür içeriklere sahip hesapların tespiti ve kapatılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Toplumun Güvenliği İçin Çağrı: 112'yi Arayın, İhbar Edin

Bakan Yerlikaya, konuşmasının sonunda toplumun güvenliği için duyarlılık çağrısında bulundu: "Huzurunuzu ve güvenliğinizi bozan her kim olursa olsun lütfen 112'yi arayın ve bize bildirin. Sosyal medya hesaplarımıza yaptığınız yorumları ve attığınız mesajları da ihbar kabul ediyoruz. Göreceksiniz en kısa sürede birimlerimiz müdahale edecektir. Terörle, çetelerle, zehir tacirleriyle, tüm suç yapılanmalarıyla mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla amansız bir şekilde devam edecek."