Ticaret Bakanı hibe desteklerine dair bilgi verdi

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Muş, esnafa yönelik belirtiler hibe desteklerine dair bilgi verdi. Muş, "1 milyon 384 binden çok esnaf ve sanatkara iki grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek" dedi.

Muş, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, esnafa yönelik açıkladığı desteklere dair paylaşımda bulundu.

Her daim esnafın yanısıra olmaya devam edeceklerini bildiren Muş, hibe desteklerine dair şunları kaydetti:

"1 milyon 384 binden çok esnaf ve sanatkara iki ayrı takım durumunda 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci takımda kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci takımda bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır."

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğunu ifade eden Muş, "Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi içine alan bu takımdaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır." ifadesini kullandı.