Tescilli Şuhut Keşkeği Festivalde İkram Edildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Afyonkarahisar 1. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali' başladı.

8 bin yıllık tarihinin zenginliğiyle birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Afyonkarahisar’ın folklorik özelliklerini ön plana çıkaracak festival, şehrin kültür ve sanat potansiyelini gözler önüne serecek.

 

Vali  Mustafa Tutulmaz’ın himayelerinde, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in öncülüğünde ilimizin tarihi geçmişiyle bağ kurmayı sağlayan geleneksel el sanatlarını yaşatarak Afyon’un tanıtımına katkıda bulunacak festivale kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, STK’lar ve özel sektör işbirlikleri destek veriyor.
4 günlük süreçte el sanatları ustalarının sunumları, atölye çalışmaları, geleneksel sporlar, konserler, hat çalışmaları, filmler, sergiler, ürünlerin tanıtımı, şiir şöleni, halk oyunları, konferanslar, söyleşiler yer alacak.10-13 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek programa şehir içi ve dışından birçok sanatseverlerin katılması bekleniyor

Şuhut Belediyesi Tarafından Coğrafi İşaret Tescili Alınan Şuhut Keşkeği de Şuhut Standında Afyonkarahisar  Valisi Mustafa Tutulmaz,Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya Tarafından Misafirlere İkram Edildi.İkram Sırasında Çömleğin Başına Geçen Vali Tutulmaz”Bu Keşkeği Başka Keşkeklerle Karıştırmayın Bu Şuhut Belediyesi Tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Alınan Şuhut Keşkeğidir.Herkese Afiyet Olsun,Başkanımıza İkramı İçin Teşekkür Ederiz”dedi.

 

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’ta”Tescilli keşkeğimizi halkımıza ikram etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Tescili alındıktan sonra keşkeğimiz bir kimlik kazandı.Projesi Tamamlanan Keşkek Evimizin de 25 Ağustos Törenlerine Yetiştirmeye Çalışacağız”dedi.

 

Şuhut Standına Gelen Tüm Ziyaretçileri Karşılayan Başkan Bozkurt Ziyaretçilerle Tek Tek İlgilendi.