Temsili tören yaptık, kirli siyasetlerine alet ettiler

TAKİP ET

AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatının mahalle mitinglerinin sonuncusu Erenler'de yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay millet ittifakının daha iktidara gelmeden İHA-SİHA fabrikalarını kapatmayı hedeflediklerini duyurdu. Uluçay 'Nasıl Vecihi Hürkuş'un uçak fabrikasını, Şakir Zümre'nin mühimmat fabrikasını kapattılar' yine aynı amaca odaklandılar' dedi.

AK Parti Afyonkarahisar teşkilatı mahalle mitinglerini bugün Erenler mahallesinde tamamladı. Yoğun bir katılımın olduğu mahalle mitingine AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, milletvekili Veysel Eroğlu, milletvekili adayları Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Ferda Ertürk, Ethem Karahan, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“İlgi alaka her geçen gün artıyor”
 
İlk konuşmayı Merkez İlçe Başkanı Karadeniz yaptı. Karadeniz “Erenlerliler; Buradan öyle güzel gözüküyorsunuz ki hakikaten harika. Mahalle buluşmalarımızı biz geçen hafta itibariyle başlattık. Ama görüyoruz ki her geçen gün ilgi, alaka, coşku her defasında daha da fazla oluyor. Allah razı olsun. Erenler sürekli AK Parti'ye en güzel desteği veren mahallelerimizden bir tanesi. Ama bugün bir başka görüyorum. Sanki 14 Mayıs'ta en güzel desteği bize Erenler verecek. Birinci olmaya hazır mıyız? Mahallelerimiz içerisinde en yüksek oy oranını sizden alacak mıyız? Evet aynen buradan da öyle gözüküyor. Ben hepinize katılımlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“İHA – SİHA fabrikalarını kapatacaklar”
 
Karadeniz’in ardından ise İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay konuştu. Uluçay “14 Mayıs seçiminin bir kazası, bir telafisi asla yok. Ben sizlere inşallah 14 Mayıs'a kadar sıkılmadık el bırakmamanızı, alınmadık gönül bırakmamanızı özellikle istirham ediyorum. Keşke dememek için, inşallah 14 Mayıs'a kadar buradaki vatandaşlarımızdan ikişer kişiyi ikna etmelerini istiyorum. Erenler, Afyonkarahisar tarihinde en yüksek oy oranıyla tarih yazacak diyorum. Değerli hemşehrilerim gerçekten bu seçim varlık yokluk mücadelesi. Çünkü karşı taraftaki Millet İttifakı her şeyi yıkmak, yakmak için bir sürü planlar yapmışlar. Bir sürü projeler yapmışlar. Bazıları diyor ki ya gelsek yıkmayacaklar. Emin olun yıkacaklar. Çünkü tarihte nasıl Şakir Zümre’nin mühimmat fabrikasını soba fabrikası yaptılar. Uçak fabrikalarını kapattılar. Nasıl Vecihi Hürkuş'un uçak fabrikasını kapattılar, cezanlandırdılar. İnanın Allah korusun başa geldiklerinde geçmişte yaptıkları gibi yine İHA'larımızı, SİHA'larımızı ve onların fabrikalarını kapatacaklar. Biz Afyonkarahisar Erenler'den onlara oy verir miyiz? Onlara geçit verir miyiz? Vermeyelim değerli hemşehrilerim. Gerçekten kırılma noktasındayız. Çok önemli bir dönemdeyiz. İnşallah 14 Mayıs'ta onlara fırsat vermeyelim” diye konuştu.
 
“Nal toplayacaklar”
 
Belediye başkanı Mehmet Zeybek ise seçime bir haftalık bir süreç kaldığını kaydederek şunları söyledi; Yani kısacası yöresel lisanımızla dananın kuyruğunun kopmasına bir hafta kaldı. Diğerleri inşallah nal toplayacaklar. Yani umduğunu bu milletten bulamayacaklar. Bu milletin diniyle, bu milletin aklıyla bu milletin ne bileyim güvenliğiyle uğraşanlara bu millet geçit vermez. Geçtiğimiz hafta bir temel attık. Yani Erenleri banliyö hattıyla merkeze taşıyalım diye. Bunu düşünemeyecek, akıl edemeyecek birileri bu temelin yanlış olduğunu, atılmadığını iddia ettiler. Değerli hemşehrilerim başımızda adam gibi bir adam var. Sayın Cumhurbaşkanımız. Bugüne kadar attığı temellerden hiçbirisi eksik kaldı mı? Bizim de söz verip de milletvekillerimizle birlikte yapmadığımız bir hizmet kaldı mı?
Allah'ın izniyle 750 milyonluk bir yatırım. Şantiye kuruldu. Onları görmeye, onların gözleri fark etmez. Fark edemezler. İnşallah raylı sistemi de yani Afray’ı da önümüzdeki süreçte burada hizmete alacağız. Aynı zamanda hızlı tren istasyonuyla da entegre edecek ve birleştireceğiz. Erenlerimize hayırlı uğurlu olsun.
 
“Kılıçdaroğlu hikayeden kartondan adam”
 
AK Parti milletvekili adayı Ali Özkaya da “O ne muhteşem bir miting. O ne muhteşem bir kalabalık. O muhteşem bir coşku. Bu ancak 21 yıllık bir iktidarın sonunda böyle büyük bir kitleyi toplayabilmek.

Böyle büyük bir kitleye o coşkuyu, o heyecanı verebilmek ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderine yakışır. Bu mitingi gören bütün troller pert olmuş durumda. Mahvolduk diyor. Yine kaybettik. Adam yine kazanacak diyor. Elbette kazanacak. Çünkü o büyük bir adam. Adam sizinki gibi kartondan adam değil. Sizinki hikayeden adam, kartondan adam, adam Çorum'a gidiyor, Çorum ihracatı gelişmiş bir ülke. Konya'ya varıyor, Konya, Hollanda'dan büyük bir ülke diyor. Mersin'e gidiyor. Mersin Güneydoğu Anadolu'nun incisidir diyor. Urfa'ya varıyor. Urfa Türkiye'nin fındık üretim merkezi diyor. Yahu bu kadar cehalet ancak eğitimle mümkün. Urfa'da bir kök fındık yok. Kılıçdaroğlu Urfa fıstığı desen amenna bunu anlarız. Ama fındıkla Urfa'nın bir ilgisi yok. Şimdi bu adam çıkıyor ben Türkiye'yi yöneteceğim. Para getirdim. Ben diyor hesap uzmanıyım. Mal nasıl götürülür onu bilirim diyor. Sonra aklında kalmış. Demek ki en büyük hayali Maliye Bakanı olmak imiş. Ben Maliye Bakanı iken diyor. Hiç maliye bakanı olmadı. Hiç bakan olmadı” şeklinde konuştu.
 
“Temsili tören yaptık, kirli siyasetlerine alet ettiler”
 
AK Parti milletvekili adayı İbrahim Yurdunuseven de “Her evdeki hanım kardeşlerimizi şartlarını koyarak emekli edeceğiz. Yine dün Cumhurbaşkanımız açıkladı. Artık Bağkur'da küçük esnaf dediğimiz bakkal, kuaför, efendim çiftçi, muhtar gibi kardeşlerimizi 7 bin 200 günde emekli edeceğiz. Bunlara da çalışıyor bakanlığımız. Bundan da inşallah şu anda meclis kapalı olduğu için kanun çıkması gerekiyor.

Yeni dönemde 15 Mayıs sabahında sizlere müjdeleyeceğiz ve sizlerle birlikte paylaşacağız. Şimdi Afyonkarahisar'a biliyorsunuz son birkaç günde yaptıklarımızı da sizlerle paylaşalım. Sayın Belediye Başkanımızın taahhüdü var biliyorsunuz. Ne dedi? Ben Afyonkarahisar'ı teleferikle buluşturacağım dedi. Geçen sene yer teslimini yaptık. İki gün önce de orada temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu Afyon'un kurtuluşunda ilk yolcumuzu taşıyacağız. Sonra kalktık Afray'ın temelini attık. Ne dediler? Erenler'e buradan hem öğrencilerimizi, hem Erenlerli vatandaşlarımızı hem Karşıyaka'daki vatandaşlarımızı çarşıya taşıyacağız. Ali Çetinkaya Garı'na. Oradan başkanımız, Başkanımız bir müjde daha verdi sizlere. Ben de Ali Çetinkaya Garı'ndan çarşıya Zafer Meydanı'na ücretsiz taşıyacağım dedi. Orada bir temsili tören yaptık. Maalesef bunu kirli siyasete alet ettiler. Çünkü o gün
temsili bir tören yapmıştık. Akabinde dedik ki burası yerin altına kazılan bir yer değil ki temel atalım demir koyalım. Yerin altına iki üç metre girelim neyse. Burası yüzey üzerinde gidecek bir raylı sistem olacak. Biz trafiğin en uygun olduğu en makul olduğu yer” dedi.
 
“Hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyorsak her şey Pazar gününe bağlı”
 
AK parti Afyonkarahisar milletvekili Veysel Eroğlu da bir konuşma yaptı Eroğlu konuşmasında şunları söyledi; Bizim gençlerimiz Teknofest gençliğidir. Ve sevgili kardeşlerim eğer bu hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyorsak her şey Pazar gününe bağlı. Pazar günü mutlaka oyumuzu kullanacağız.

Ben burada az önce sayın başkanımız dedi ki giderken en az iki kişi dedi ama iki kişi az yani. Bir on kişiyi götürelim yani. Çünkü bu önümüzdeki pazar tarihi bir gün. Türkiye'nin beka mesele devletin beka meselesi. Geleceğimiz 2071 yılını hedefliyorsak Malazgirt Zaferi bininci yıl dönümünü bu gördüğümüz yavrular var ya onlar kutlayacak. Türkiye Cumhuriyeti dünyada çok büyük küresel bir güç olacak. Zira ben Balkanlara, Kafkaslara, Orta Asya, Afrika'ya gittiğim zaman Ortadoğu'ya gittiğim zaman oradaki bütün mazlum milletler ne diyor biliyor musunuz? Biz sizi bekliyoruz. Dolayısıyla kardeşler bu anlayışla oyunuzu kullanacaksınız. Bu anlayışla. Çünkü sadece seksen milyonun mesuliyeti üzerinizde yok. Bütün gönül coğrafyamızın meşruiyeti bizim üzerimizde. Bu yüzden çok çalışacağız. Gayret edeceğiz. Ve onlara nal toplatacağız değil mi?
 
“Ben Erenler’in evladıyım”
 
Milletvekili adayı Ethem Karahan de “Önümüzde bir seçim var. Bir hafta sonra. Sandığa gideceğiz. Sandığa giderken de şunu mutlaka göz önünde bulunduracağız. Haftaya sandıkta vereceğimiz tercih, kullanacağımız oy ülkemizin sadece beş yılını değil, yüzyılını etkileyecek. Çocuklarımızı, çocuklarımızın geleceğini, torunlarımızın geleceğini etkileyecek. Bizler sandığa giderken bunların bilincinde olarak gideceğiz. Ben de esasen Erenlerin evladıyım. 6 yıldır Erenler esnafıyım. 6 yıldır her gün sabah, öğlen, akşam buradayım. İşte arada duraktan abilerim, dükkan sahibim, Süleyman abim, çavuş abim, herkes burada. Bizi biliyorlar. Biz her zaman Erenlerimizin emrindeyiz. Belediye başkanımızla, milletvekillerimizle, il başkanımızla, teşkilatımızla hep beraber sizlerin emrindeyiz. Bundan sonra da sizlerin emrinde olmaya çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Burada birçok kardeşimiz de var. Biz gençler olarak en güçlü desteği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
“Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz”
 
Milletvekili adayı Ferda Ertürk ise “14 Mayıs gününde inşallah terörle kol kola girenlere ve Suriye'den askerimizi çekeceğiz diyenlere terör örgütlerini şimdiden daha cesaretlendirip meydanlarda Öcalan'a özgürlük diye nara atanlara 14 Mayıs gününde fırsat verecek miyiz? Peki biz sandığa giderken Yasin Börüleri, Ömer Halisdemir'leri, Aybüke öğretmenleri Eren Bülbülleri unutacak mıyız? Asla unutmayacağız ve buradan diyoruz ki Millet İttifakı adı altında zillet ittifakını oluşturup onlu bir masa kurarak ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere ne Afyonkarahisar'dan ne de Türkiye'den asla geçit vermedik, vermeyeceğiz Allah'ın izniyle” diye konuştu.
 
“Millet ittifakının ülkeyi bölme amacı var”
 
Milletvekili adayı Hasan Arslan da “Bu seçim normal bir seçim değil. Bu seçim milliyetçiliği ön planda olduğu, vatanın ön planda olduğu bölünmezliğin ön planda olduğu seçim olmak zorunda. Bunun için Cumhur İttifakı etrafında birleşmek zorundayız. Tabii icraatları konuşmaya gelirsek AK Parti'nin icraatlarını yıllardır 21 yıllık icraatlarını saymakla bitmez. Ülkeyi nereden nereye getirdiğini konuşmaya çalışırsak bu saymakla bitmez. Vizyonunu konuşmaya çalışırsak bu inanın saymakla bitmez. İşte Mersin Nükleer Enerji Santralinden savunma sanayisinden, sağlık hizmetlerinden, sağlık sektöründen, ulaştırmadan, enerjiden ne derseniz deyin. Her alanda çok ciddi yatırımlar oldu bu ülkeye. Çok ciddi kazanımlar oldu. Ama Millet İttifakı'na baktığınız zaman ülkeyi bölme amacı var değerli dostlar. Millet İttifakını oluşturan partilerin liderlerini kastediyorum. Milliyetçilik ruhu zemininde kurulan Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin şu anda içinde milliyetçilik ruhu yok. Genel başkan milliyetçilik ruhunu yedi, bitirdi. Bu ülkeye zarar veriyor ve kalkmış Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olmaya aday oluyor. Bunu Erenler halkı kabul edecek mi? Hiçbir şekilde kabul etmememiz lazım” dedi.