TCMB'den temerrüt ve reeskont oranları belirlendi

TAKİP ET

TCMB'nin mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz seviyesi ve alacağın tahsili masrafları amacıyla talep edilebilecek asgari giderim tutarına dair kararı ile reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz seviyesinin belirlemesine dair tebliğler Resmi Gazete'nin günümüz sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz seviyesi yüzde 17,25, alacağın tahsili masrafları amacıyla talep edilebilecek asgari giderim tutarını da 555 lira olarak belirledi.

1 Ocak'tan itibaren geçerli olan temerrüt faiz seviyesi, geçtiğimiz sene yüzde 18,25 ve asgari giderim tutarı da 385 lira düzeyinde uygulanıyordu.

Ayrıca günümüz Resmi Gazete'de reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranlarının belirlemeine dair tebliğde yayımlandı. Buna göre, TCMB, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz seviyesinı senelik yüzde 14,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz seviyesinı ise senelik yüzde 15,75 olarak tespit  etti.