Tayfun Hancılar aşıya dair açıklamalar yaptı

TAKİP ET

Koronavirüs ile mücadelede aşılama bütün sürat ile devam ediyor. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Eksperi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, etkili olan aşıya dair açıklamalarda bulundu

COVID-19 delta varyantı çıkmadan evvelce Sinovac'ın iki dozda yüksek faaliyete sahip olduğunu anımsatan İstanbul Okan Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Eksperi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, "Ancak delta varyantında aynı başarı yakalanamadı. Sinovac sözcüsü Liu Peicheng, Reuters'e yaptığı açıklamada, “iki doz SynoVac firması aşısı yaptıranlardan alınan kan örneklerine dayanan ön neticelerın, Delta'ya karşı etkide azalma gösterdiğini söyledi” Genellikle Endonezya’da çok vakitgelen SynoVac kullanılması ardından bilhassa sağlıkçıların delta varyantına yakalanması ve son dönemde olay sayılarının çok yükselmesi sebebi ile delta varyantına karşı BionTech’in daha etkili olacağını düşünmemize yol açtı. Savunma sistemi etkilenmiş kanser hastalarında BionTech daha ön planda düşünülmelidir.Ancak şahsi nedenlerle mRNA aşılarına karşı olanlar kuşkusuz 3. Doz Sinovac firmasının aşısını yaptırabilirler. İki doza dayalı rejimin ardındannda 3. doz Sinovac aşısının , antikor sayısını arttırdığını biliyoruz fakat elimizde BionTech aşısının elde ettiği neticeler gibi net bir bilgi yok" dedi.

Birçok aşı çekincesi olan bireyin BionTech ve Moderna gibi mRNA esaslı aşıların bedene verildiğinde genlerimizin değişeceğine, bunun bir gen tedavisi olduğuna inandığını kaydeden Hancılar, "İlginç olan bu aşılar bedene gerçekte virüsün tamamını değil yalnızca virüsün proteinin mRNA’sını verir. Savunma sistemimiz bu kodu görüp ona göre bağışıklık sağlar ve günün birisinde virüsün kendisi ile karşılaşınca yeterli savunma silahlarına sahip olur. Verilen mRNA ‘da kısa vakit içersinde yok edilir. Ama katiyen aşıdaki mRNA bizim hücrelerimizin çekirdeklerine girmez ve DNA’mızı değiştiremez. Virüsün yalnızca bir parçası DNA değiştirebiliyorsa korona virüsün tamamı bedene girdiğinde bütün DNA’mızın değişmiş olması gerekirdi. Aşıların şahıslara zarar verilen hem de kitle ölümüne yol açacağına inanan insanlar haklıysa meydana şu şekilde bir acayip tablo çıkıyor. BionTech ve Moderna aşısı olanlar Avrupa ve ABD’ de yaşam sürdüren insanlar, bilhassa Afrika ve Asya bu aşıları kullanamıyor. Bu halde bu aşılar Avrupa ve ABD aracılığıyla kendi halkını yok etmek ve dünyaya geri kalmış ülke insanlarını egemen kılmak amacıyla yapılmış bir komplo" diye konuştu.