Tarihi tren istasyonu gastronomi merkezi olacak

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın ilk tren istasyonu olarak 1890 yılında inşa edilen, önümüzdeki süreçte ise Gastronomi Merkezi olarak hizmet verecek tarihi İzmir İstasyonu'nda Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek incelemelerde bulundu.

Türkiye Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsis edilen İzmir İstasyonu, Afyonkarahisar  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleri ile Sosyal Tesisi haline dönüşecek.

Türkiye’de Gaziantep ile Hatay’ın ardından gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olarak hak ettiği unvana kavuşan Afyonkarahisar’da halk arasında ‘İzmir İstasyonu’ olarak bilinen Afyon Şehir Tren Garı, Gastronomi Merkezi olarak hizmet verecek.

130 yıllık İzmir İstasyonu’nun kaderine terk edilmesine gönlünün razı olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Terk edilen binanın çürümesi daha çabuk oluyor. Buna gönlümüz razı olmadı. Binayı restore ederek yöresel ürünlerimizin ikram edileceği nezih bir ortam oluşturacağız” dedi.

izmir istasyonu afyonkarahisar