Süt fiyatına da zam geliyor

TAKİP ET

Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı ile ani yükselen dolar fiyatları bir çok ürünün de zamlanmasına sebep oldu. Marketteki bir çok ürün zamlanırken bunlardan biri de süt oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı sonrası yükselen dolar fiyatları vatandaşların temel tüketim ürününe zam olarak yansırken Ulusal Süt Konseyi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Çiğ süt üretim maliyetinin yükselmesi ile çiğ sütün fiyatının yükseldiği bildirildi.

Ekonomi koşullarında yaşanan değişiklikler dolayısıyla çiğ süt fiyatının yeniden belirlenmesi ihtiyacının ortaya çıktığına işaret edilen açıklama Tarım ve Orman Bakanlığına iletildiği ifade edilerek, son dönemde yem fiyatlarında yaşanan artışla çiğ süt üretim maliyetlerinin yükseldiğine işaret edildi.

Ulusal Süt Konseyi'nin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri yer verdi:

Maliyetlerdeki artışla geliri azalan üreticimizin bin bir emekle ürettiği sütün tavsiye satış fiyatı Konseyimizce önümüzdeki günlerde revize edilecektir. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemi üreticilerimizin feraseti, süt sanayicilerimiz ve kamunun desteğiyle hep birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Konseyimizin kuruluş yapısı gereği üreticilerimiz ve sanayicilerimizin katılımıyla ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ve gelecek olan bilgiler çerçevesinde en kısa zamanda bir sektör toplantısı düzenlenecek ve yeni tavsiye fiyat ilan edilecektir.

süt zammı süt zammı son dakika 2021 sut zammı ne kadar sut zammi ne zaman sut zammi geri cekildi