Suriye'nin kuzeyine bir hava harekatı daha!

TAKİP ET

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşen hava harekatında, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, teröristlerin kullandığı 15 hedef imha edildi. İcra edilen bu operasyonda yerli ve milli mühimmatlar kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından büyük bir başarıyla sonuçlandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Ekim 2023 tarihinde saat 22.00'de Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen bu hava harekatında, teröristlerin kullandığı 15 hedef etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun amacını şu şekilde açıkladı: "PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşmasının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzey'indeki terörist hedeflere hava harekatları icra edilmiştir."

Operasyonun başarısı, yerli ve milli mühimmatların kullanılmasıyla daha da önem kazanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, operasyon sırasında sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.