Şükrü Şensoy: Çocuklarımız çok zeki, yalnız ellerinden tutmak gerek!

TAKİP ET

Afyon Kent Haber ve Afyon Armoni Haber olarak Afyonkarahisar Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Şensoy'a konuk olduk.

Afyon Kent Haber, Afyon Armoni Haber işbirliğiyle hazırlamış olduğumuz özel söyleşi programlarımız devam ediyor.

Yüksel ELÇİ: Ben moderatör program yapımcısı Yüksel Elçi ve teknik ekipte arkadaşımız Mustafa Şengül'le beraber birlikteyiz.

Özel gündemde çok özel bir konuğumuz var. Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Afyonkarahisar'ın önemli şahsiyetlerinden, önemli iş adamlarımızdan Şükrü Şensoy ile beraberiz. Öncelikle ekibimiz, arkadaşlarımız adına kendilerine çok çok teşekkür ederiz. Bizlere yoğun süreçte zaman ayırdıkları için ve  güzel misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hemen kendisine söz hakkı vermek istiyoruz.

Sayın Şensoy öncelikle teşekkür ediyorum. Bizleri ağırladınız. Gayretli ve çalışkan olduğunuzu biliyoruz. Yıllar öncesine dair hukukumuz var.  Afyonkarahisar'a yapmış olduğumuz çaba ve gayretleri biliyoruz. Çok önemli hizmetleriniz var. Bunun ötesinde eğitim sektörüyle de uğraşıyorsunuz. Girne Koleji adı altında Eğitim sektöründe önemli bir görev üstleniyorsunuz.

Eğitime geçmeden önce Girne Kolejinin çalışmaları nedir, ne değildir, çalışmalar ne aşamadadır. Bu konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme yapmak gerekirse neler söylemek istersiniz? Ayrıca yeni Milli Eğitim Müdürü'nün gelişiyle beraber buradan mutlaka söyleyecekleriniz vardır. 

Şükrü Şensoy: Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Ayağınıza sağlık. Girne Koleji olarak şu anda eğitimimize son hızla devam etmeye çalışıyoruz, çok da mutluyuz. Geçen yıllara ve covidden sonra da, öğrenci kapasitemiz arttı. Yönetim kadromuza yapılan bağlı değişiklikler, değerli öğretmenlerimizle beraber eğitim kadromuz devam ediyor. Yaz aylarımızda sportif faaliyetlerle yüzme faaliyetleriyle devam ettik. Kış aylarımızda şu anda okullarımız tatil olduğu için bakım onarımla geçiriyoruz. Allah nasip ederse de Pazartesi günü bismillah deyip tekrar evlatlarımıza kavuşmayı dört gözle bekliyoruz.

Kaç öğrencimiz var? Kaç çalışan var? Bunlarla ilgili genel bilgi vermek gerekirse Sayın Şensoy

Şükrü Şensoy: Üç yüzün üzerinde bir öğrenci bir kapasitemiz var. Bu anaokulunda üç yaştan itibaren başlıyor. Lise öğrencilerine kadar var. Bu senede İngilizce dil sınıfı açtık. Bizim en büyük avantajımızda Girme Amerika Üniversitesi'ne bağlı bir
kuruluş olmamızın avantajı var. Bizden mezun olan on ikinci sınıf arkadaşlarımızı yüzde altmış, yüzde yetmiş burslarla Amerikan Üniversitesi'ne direk olarak üniversiteye gönderme imkanımız var. Bu avantajlarımız var. Yabancı dil ağırlıklı olarak çalışıyoruz. İki yabancı dilimiz var. Bu zamana kadar İspanyolca yabancı dil olarak devam ettik
İngilizce, İspanyolca olarak ama İspanyolca yabancı dil öğretmenini Afyon'da bulmak mümkün değil. Bu sene Almanca olarak devam ediyoruz. Bu şekilde eğitimimize devam ediyoruz. Seksen beşe yakın da öğretmen ve iş yerimizde çalışan sigortalı arkadaşlarımız var ortalama.

Yüksel Elçi: Biraz da Afyonkarahisar'daki eğitim konularını konuşalım isterseniz. iş adamısınız. Eğitim sektöründe de iş yapıyorsunuz. Gine Koleji Yönetim Kurulu Başkanısınız. Biliyorsunuz on bir yıldır görevinin başında olan Metin Yalçın Milli Eğitim Müdürümüz vardı. Yeni Milli Eğitim Müdürü geldi inşallah önümüzdeki günlerde.Ayağının tozuyla hemen çabalara, gayretlere başladı. Yeni Milli Eğitim Müdürümüzden inşallah ümitliyiz. Afyonkarahisar'ın eğitim seviyesinin yükselmesi anlamında da güzel çaba ve gayretleri olacağına ümidimiz sonsuz. Sizin düşünceleriniz nedir? Eğitim ile ilgili kuruluşta da yer aldığınız için yeni Milli Eğitim Müdürü'nden beklentiniz nedir? Afyonkarahisar eğitimiyle ilgili sizin de mutlaka yapacağınız şeyler var. Medyadan da gördüm ben. Bunlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme yapmak gerekirse.

Şükrü Şensoy: Giden Milli Eğitim Müdürümüze de Metin Yalçın Bey'e de teşekkür ederim. Mutlaka hizmetleri geçmiştir. On bir yıl az değildir. Mutlaka Afyon'da halkı da bunu benimsemiştir ki bu kadar kalmıştır. Yeni gelen arkadaşımızın da, Müdür beyimizde de şu anda iyi bir intiba var. Basından da duyduğumuza kadar da girişkin, çalışkan, genç bir dinamik bir arkadaş olarak ifade ediliyor. Nasip olursa yarın içinde bize randevu verdiler. Kendisini de yarın ziyaret edeceğiz. Bunun yanında Afyon'da en büyük avantajımızda Sayın Valimizin de eğitime ağırlık vererek bu konuda çalışkan olması artı getireceğine eminim. İnşallah Afyon'un eski günlerine dönecek, eğitimde daha güzel yerlere geleceğini biliyoruz. İnanın çocuklarımız çok zeki. Yalnız ellerinden tutmak, disiplin etmek gerekiyor. Covidden dolayı olan ders çalışmamak, rahat olmak, large olmaları. Onlar toparlanırsa, disipline edilirlerse inşallah. Çok güzel yerlere geleceğimize eminiz. 

Bize eğitim olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz derseniz benim bir projem var eğer olursa bilmiyorum başarabilir miyim başaramaz mıyım? Sadece Girne koleji olarak kalmak istemiyoruz ama okul içinde ama okul dışında E okuldan dışarıdan eğitimle devam edecek bir bölüm açmak istiyorum

Bu yurt dışındaki bir üniversitenin devamı olabilir, Makedonya, Arnavutluk'la şu anda görüşüyoruz. Bunlar olabilir. Bunun arasında Afyon'da veya Türkiye'de konuşulan ara eleman denilen. Ben ara eleman deniliyor demiyorum. Aranılan eleman diyorum
Elemana ihtiyacımız var.  Aranan elemanı eğer yapabilirsek olabilecek bir durum var. Şimdi onu da gene bir vakıf üzerinden yazılım konusunda bir uzaktan eğitimde bir bölüm açmayı düşünüyoruz. Yazılım ve IT olarak .Burada bir gelişme yapmayı düşünüyoruz. Yine gazeteci bir arkadaşımızın ifadesiyle gördüğüm kadarıyla çok hoşuma gitti. Şura olabilir mi eğitim şurası dediler. Ben kendisiyle görüştüm. Sağ olsun o da yardımcı olarabiliriz dediler.  Afyon'da bir eğitim şuuru aslında, Elimizden gelen desteği, maddi, manevi, okulumuzdaki konferans salonunu vererek burada güzel bir birliktelik kazanabilir miyiz? Insanlardan fikir üretebilir miyiz? Mutlaka akıl akıldan üstündür. Mutlaka çok daha iyi fikirler çıkabilecektir. Bunun yapılmasını çok istiyorum. Inşallah olursa bir eğitim şurasında aracılık yapmak istiyoruz.

Yüksel Elçi: Peki son olarak Sayın Şensoy , beş aylık görevinin başında olan Vali Hanım var. Doçent Doktor Kübra Gürhan Yiğitbaşı. Gerek mülki amirimiz olarak, sayın valimizden, belediye başkanımızdan ya da siyasilerimizden, STK temsilcilerinden son olarak talep, beklenti, öneri, eğitimle ilgili buradan neler söylemek gerekir? Eğitimde seviyenin yükselmesi anlamında çünkü çok gerilerdeyiz. Yani elli beş, altmışlarda.

Şensoy: Kapatırız o açığı. Kapatırız. Şu anda Sayın Valimiz de eğitime çok meraklı. Biz kendisi ziyaret ettiğimizde okulumuzdaki kapasiteyi ve okulun fiziki bölümünü anlattığımızda çok merak etti. Mutlaka bir ziyarete geleceğim dedi. Ama tahmin ediyorum şu anda sağlık sorunlarından dolayı biraz ara verdi. Inşallah geldikten sonra gelip ziyaret edecek. Ben istiyorum ki okul bizim olmasın. Okul Afyonun olsun. dedi

Şükrü Şensoy Girne Koleji Girne Koleji Afyon Afyon Haber Afyon Haberleri