Şuhut'ta Gaziler Günü kutlandı

TAKİP ET

Şuhut ilçemiçde Gaziler Günü kutlandı

Törene Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya,Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt,Şuhut Jandarma Komutanı Nurullah Kaya Şuhut Emniyet Amiri Ayhan Alaçam,Şuhut Muharip Gaziler Derneği Başkanı Eftar Arslan,adli, idari ve askeri erkân, sivil toplum kuruluşları mensupları, şehit ve gazi dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya,Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Muharip Gaziler Dernekleri tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.Açılış Konuşması Ve Gazi Konuşmasının Ardından Atatürk Parkında Biten Program,Şehitlik Ziyareti İle Devam Etti.Şehitliğe Ulaşan Tören Ekibi İlçe Müftüsü Tarafından Okunan Kur’an-ı Kerim’in Ardından Yapılan Dua İle Şehitlik Ziyareti de Son Buldu.

 

Şuhut Belediyesi Düğün Salonunda Devam Eden Program Gaziler Onuruna Verilen Yemekle Son Buldu.

 

Tören Sonrasında Konuşan Başkan Bozkurt”Gazilerimiz, bu vatanın bütünlüğünün, ülkemizin bağımsızlığının teminatı olan kahramanlardır. Tarih boyunca kurduğumuz medeniyetlerin mimarı olmuş kişiliklerin gazi ünvanı taşıdığını hepimiz bilmekteyiz. Bu millet, savaş meydanlarında üstün kahramanlık ortaya koyan büyüklerine gazi ünvanını tevdi etmiştir. Gazilerimize hürmet ve saygı göstermek herkesin borcu ve aldığı emanetin gereğidir. Ebediyete intikal eden tüm gazilerimize Yüce Mevla’dan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı arz ediyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum”dedi.