SSK ve Bağkur'lu milyonlarca emekliyi sevindirecek haber geldi!

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni destek paketiyle birlikte emekli vatandaşlara ek destekler verilecek.

Proje kapsamında ödemelerden en düşük emekli maaşı alan vatandaşlar faydalanabilecek. 2024 senesi Emekliler Yılı ilan edilmiş ve emekli ödemelerinde büyük iyileştirmeler yapılacağı söylenmişti.

Emekliler Yılı Destekleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal destek paketi detaylarının yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını ve emeklilerin refah seviyesinin artması için birçok destek verileceğini açıkladı. Destek paketiyle birlikte düşük gelirli emekli vatandaşlar kira ve fatura desteklerinden de faydalanabilecek. Market alışverişleri için PTT AVM, Tarım Kredi Market gibi birçok zincir markette emekli müşterilere özel indirim yapılacak. Kültür turları ve şehirlerarası seyahatler için de özel indirimler uygulanacak. Aynı zamanda GSM operatörü, sinema ve tiyatrolarda emekli müşterilere özel iletişim paketleri sunulacak ve sosyal hayatta daha rahat şekilde yer alabilmeleri sağlanacak.

Emekliler Yılı projesi kapsamında emekli vatandaşların maddi durumlarının ve sosyal durumlarının bir nebze de olsa iyileştirilebilmesi için ilgili Bakanlıklar çalışmalarına son hızıyla devam ediyor. Emekli destek paketleriyle ilgili detayların yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Bu gelişmeler, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor!