Son Dakika: Üretici çiftçilere 'çiğ süt' desteği verilecek

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ; Ürettiği çiğ sütü, süt işleme tesislerine fatura-makbuz karşılığında kendisi, yapımcı ve yetiştirici teşkilatı aracılığı ile satan ve Bakanlık Süt Kayıt Sistemi Veri Tabanı’na aylık olarak kaydettirenlere destek ödenecek.

Konuyla alakalı tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, çiğ süt üretimi ve niteliği ile yapılan hayvancılık politikalarının etkinliğinin artırılması, çiğ süt üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması ve yetiştiricilerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Destekten faydalanmak amacıyla ürettiği çiğ sütü, süt işleme tesislerine, fatura-makbuz karşılığında kendisi, yapımcı ve yetiştirici teşkilatı aracılığı ile satan ve Bakanlık Süt Kayıt Sistemi (BSKS) Veri Tabanı’na aylık olarak kaydettiren bir yapımcı ve yetiştirici teşkilatıne üye ya da ortak yetiştiricilere ödemenin gerçekleştirileceği öğrenildi. Desteklemede, 1 kilogram süt ürünü eş sayısal değeri süt miktarı temel alınacak.

süt desteği süt desteği ne kadar süt desteği ne zaman yatacak süt desteği 2021 süt desteği ne kadar 2021