Son dakika : Manavgat'ta can kaybı artıyor

TAKİP ET

Son dakika gelişmesine göre, Manavgat'ta can kaybı 7'ye yükseldi. Bodrum'da ise Mazıköyü'nde esen rüzgarla bir arada yangın tekrar başladı.

6. kez başlayan yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Köydeki evler önlem hedefli boşaltılırken, yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Alevlerin sıçradığı Mazı Mahallesi'nin Aşağı Mazı kesimi tahliye edilmeye başladı.

Tur tekneleri ile alınan 40 kadar birey, Çökertme Koyu'na getirildi. Öte yandan İzmir'de askeri kışla yakınındaki alanda yangın çıkarmaya çalışan 2 birey nöbetçilerin araya girmeksi üstüne kaçtı. Yangın, kışlaya sıçramadan söndürüldü

Dört gündür Türkiye yangınlarla boğuşuyor. Genellikle Türkiye'nin güney illerinde birbirine yakın tarihlerde çıkan 107 orman yangınından 98'i denetim altına alındı. 9'u ise devam ediyor.

İşte yangınlarla alakalı son dakika gelişmeleri:
Bakan Yanık, "Yangından büyülenen 5 ilimize acil ve asli gereksinimların karşılanması amacıyla 11.000.000 TL daha kaynak aktarıyoruz. Böylece Bakanlık olarak toplam 21.000.000 TL destek ulaştırmış olacağız. Bölgedeki gereksinime göre desteklerimiz sürecek." dedi.

MSB: Marmaris’te devam eden orman yangını bundan dolayı Turunç Mahallesinde yaşam sürdüren vatandaşlarımızın denizden tahliye edilmesine destek olmak üzere Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdaki iki çıkarma gemimiz bölgeye sevk edildi. Gemilerimiz gereksinim halinda tahliyeye destek sağlayacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "An itibariyle devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile aşağı yukarı 4800 personel müdahalede bulunuyor. 111 yangının denetim altına alındığı, Antalya'da 2, Muğla'da 3 ve Tunceli'de 1 olmak üzere devam eden 6 yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bilgi kapasitesi yer aldı." paylaşımıyla son hali açıkladı.

manavgat can kaybı manavgat haber yangın haberleri