Son Dakika: Maçlar seyircisiz oynanacak, okullar bir hafta tatil edildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de kabine üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs zirvesinde alınan kararları açıkladı.

Buna göre ilk ve orta dereceli okullar 16 Mart'tan itibaren 1 hafta tatil edilecek; 23 Mart'ta bu öğrenciler için uzaktan eğitim uygulanacak. Spor müsabakaları da nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de başlayan koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı sona erdi.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

 

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"Salgınla mücadelenin sağlık, turizm, ekonomi, savunma ve diğer tüm alanlarda başarı ile sürüdürülebilmesi için halkımızın aktif rol oynamaları, önerileri titiz bir biçimde uygulamak sureti ile bu süreci atlatmamız büyük önem arz etmektedir. Alınan tedbirleri titiz ve kararlı bir biçimde yürütmeyi devam ettireceğiz. Salgının seyrini izlerken ülkemizde atabileceğimiz adımlarla ilgili değerlendirmeleri halkımızın dikkate alması ve uygulaması gerekiyor."

 

"İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihi itibariyle bir hafta tatil edilecek, ara tatil önceye alınmış olacaktır. "

 

"16 Mart tarihi itibariyle üniversitelerimiz 3 hafta tatil edilecektir."

 

"Spor müsabakalarıyla uzmanların yapmış olduğu tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakaların Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır."

 

"Kamu görevlilerinin yurtdışı ziyaretleriyle ilgili bir genelge hazırlandı, fevkalade bir durum olmadıkça kamu çalışanlarının yurtdışına çıkışı izne tabi olacaktır."

 

"Vatandaşlarımızın yurtdışı seyahatlerini bir süre ertelemelerini öneriyoruz. Yurt dışından Türkiye'ye gelen halkımızın kontrollerini yaptırarak kendilerini 14 gün tecrit etmeleri büyük bir önem arz etmektedir."

 

"Vatandaşlarımızın bu önerileri titizce hayata geçirmeleri önem arz ediyor."

 

"Bu konular hakkında ilgili bakanlıklarımızın sürecin akışına göre dönem dönem farklı bilgilendirmeleri olabilir. Bunu da ilgili kurumlarımız kendileri yapacaklardır."