Son Dakika: Konya cinayetlerinin katil zanlısı yakalandı

TAKİP ET

Konya'da aynı aileden 7 bireyi öldüren katil zanlısı, polis, jandarma ve özel harekat ekiplerinin çalışmaları neticesi yakalandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından uygulanan açıklamada, “Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde aynı aileden 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği vaka ile alakalı Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen tahkîkat kapsamında vakanın suçlusu bulunduğu değerlendirilen şüpheli, Bozkır ilçesi kırsalında yakalanmıştır” denildi.

Konya'da husumetli bulunduğu Dedeoğlu ailesinden 7 bireyi öldüren katil zanlısı Mehmet Altun, polis ekipleri aracılığıyla uygulanan operasyon neticesi yakalandı. Altun, günlerden bu yana her yerde aranıyordu.

Konya'da geçen cuma günü Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta ortaya gelen vakada Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir vakit konuştuktan sonra poşetten çıkardığı tabancayla ateş etti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları, eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi.

İhbar üstüne adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, yaptığı incelemede, Mehmet Altun'un yerde yatan yaralılara yeniden ateş açtığını ve saldırının sonrasında aracından aldığı bidonla evin birkaç noktasını ateşe vermek istediğini saptadı.

Olayın sonrasında Emniyet ekipleri Altun'u yakalama çalışmaları başlatıldı. İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'ne atanan Arif Özdemir, İl Jandarma Komutanlığı yardımcıları ile Güvenlik Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı üst seviye yöneticilerinin katıldığı çalışmalarda, Toros Dağları bölgesinde kokuya duyarlı eğitimli köpek ile insansız hava aracıyla arama yapıldı. Bunun yanı sıra özel harekat ve JASAT, hem Altun'un akrabalarının evlerinde hem de bölgedeki birtakım mahallelerdeki sahibi il ya da vatan dışında olan ve uzun vakitdir kullanılmadığı amacıyla boş olan evlere baskın yapıp, arama gerçekleştirdi.Son Dakika: Konya'da aynı aileden 7 bireyi öldüren katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı

mehmet altun mehmet altun kimdir mehmet altun aslen nereli mehmet altun nereli mehmet altun konya