Son Dakika: CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel Seçildi

TAKİP ET

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda büyük bir heyecan yaşandı. İki güçlü isim, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için yarıştı.

Saat 10.00'da başlayan kurultayın ilk gününde 1366 delege sandık başına gitti. İlk tur sonuçlarına göre, Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı ve seçim ikinci tura kaldı.

İkinci turda Özgür Özel 812 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı. Bu sonuçla Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Ancak bu seçim, CHP tarihinde görev başındayken kurultay kaybeden ilk isim olan Kemal Kılıçdaroğlu için tarihi bir anlam taşıdı.

Kurultayda 1366 delege, "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla Ankara Spor Salonu'nda yapılan 38. Olağan Kurultay'da tercihlerini yaparken, eski milletvekili İlhan Cihaner ve eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen ise son anda yarıştan çekildi.

Oy sayımı sonrası ikinci tur sonuçlarıyla Özgür Özel, CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Bu tarihi an, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP tarihinde bir ilk olarak görev başındayken kurultayı kaybetmesiyle öne çıktı.

Yeni Genel Başkan Özgür Özel, 1974 doğumlu bir Manisalı. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Özel, 1999 yılında serbest eczacılık kariyerine başladı. Siyasi kariyerine de devam eden Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak görev aldı. 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yaptıktan sonra, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi. Özel, Almanca ve İngilizce biliyor ve evli bir çocuk babası

Özgür Özel