SON DAKİKA: ABD, Irak ve Suriye'ye Hava Saldırısı Düzenledi - 85 Hedef Vuruldu!

TAKİP ET

ABD, üslerine yönelik saldırıya cevap olarak Irak ve Suriye'ye hava saldırısı başlattı. ABD Merkez Komutanlığı, 85 hedefin vurulduğunu duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıların emrini kendisinin verdiğini belirterek, "Üslerimize yönelik saldırılara cevap vermeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

ABD, İran Destekli Gruplara Karşı Hava Saldırısı Düzenledi

ABD, Irak'ın batısındaki Enbar'a bağlı Kaim ve Suriye'nin Deyrizor bölgesinde Meyadin ilçesi çevresindeki İran destekli silahlı grupları hedef alan hava saldırıları düzenledi. ABD Merkez Komutanlığı, yapılan hava saldırılarında 85 hedefin vurulduğunu açıkladı. Bombardıman uçaklarının da katıldığı saldırılarda, İran Devrim Muhafızları'na bağlı komuta ve kontrol merkezleri ile mühimmat ve drone depolarının hedef alındığı belirtildi.

Biden: Saldırı Emrini Ben Verdim

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının kendisinin emriyle gerçekleştiğini söyledi. "Seçtiğimiz yer ve zamanda üslerimize yönelik saldırılara cevap vermeye devam edeceğiz" diyen Biden, çatışma istemediklerini ancak saldırılara karşı kararlı bir şekilde hareket edeceklerini ifade etti.

Irak Hükümetinden Sert Tepki

Irak Başbakanlık Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, ABD'nin saldırılarına sert tepki gösterdi. Irak'ın bölgede istikrarı sağlama çabalarını baltaladığını belirten Resul, "Bu, Irak'ın egemenliğinin ihlali ve Irak hükümetinin çabalarının baltalanması anlamına geliyor" dedi. ABD'nin bu tür saldırılarıyla Irak ve bölgenin güvenliği ile istikrarının ciddi şekilde tehdit altında olduğunu vurguladı.

Saldırıda Kayıplar ve Yaralılar

Saldırı sonrasında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği ve en az 34 askerin yaralandığı bildirilmişti. Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.