Soğuk Hava Deposu Nedir?

TAKİP ET

Soğuk hava deposu günümüzde en çok tercih edilen depo birimidir.

Bazen gıdalar yeterince saklama koşulları olamıyor. Bu nedenler birçok gıdalarda bozulma ya da zehirlenme olabiliyor. Soğuk hava deposu sayesinde bu olayı en minimum seviyeye indirmemek için kurulan soğuk hava deposudur. Bu depolar 400 metrekare olarak ayarlanmış bir yerdir.

En çok gıda sektöründe kullansa da günümüzde sağlık sektöründe, ilaç depolarında, otellerde ve et fabrikasında ve hazır gıdaları üreten fabrikalarda da görmemiz mümkündür. İnsanın donma seviyesinden daha yüksek hava üfleyerek yiyeceklerin daha uzun süre dayanıklı kalması sağlanır.  Ayrıca bu depolar hijyenik açısından daha kalitelidir. Soğuk hava deposu olarak adlandırdığımız soğuk üfleyen makinedir.

Soğuk Hava Deposu Neden Gereklidir?
Meyve, sebzeler, şarkütör ürünleri, süt ürünleri, et, ilaçlar gibi sıcağa maruz kalınca çabuk bozulurlar.  Hem üretici hem de tüketici bu durumdan çok etkilenebilir. Bu olumsuzluklar olmaması için soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulur. Soğuk hava deposu soğukluk ayarları ayarlanarak yiyeceklerin sıcaklık, soğukluk dengesini rahatlıkla kurabiliriz. Termotes sitesinden siz de bu ürüne güvenli bir şekilde sahip olabilirsiniz.